*Nettavisen* Sport.

Wenger og Mourinho i julekort-krangel

Det er utrolig, men sant: José Mourinho nektet å ta Arsene Wenger i hånden fordi franskmannen ikke takket for julekortet hans.

20.12.05 12:16

José Mourinho fremstod for mange som en mann uten verdighet da han nektet å ta Arsene Wenger i hånden etter Chelseas 2-0-seier over Arsenal, slik tradisjonen forventer. Tirsdag kom forklaringen for en dag i engelske medier.

Og den er utrolig god!

Wenger ble sint da Mourinho tidligere i sesongen påstod at Arsenals manager "var som forelsket" i Chelsea. Wenger truet den gang med å gå til søksmål. Mourinho skal ifølge engelske medier ha bedt om unnskyldning for dette ved å sende et personlig julekort til Wenger.

Mens portugiseren nøyde seg med å bare skrive under på kortene han sendte til de 18 andre managerene i toppserien, skrev han en personlig hilsen i kortet til Wenger og ba om unnskyldning hvis hans kommentarer "såret" franskmannen.

Da Chelsea ankom Highbury før søndagens storkamp skal en i staben til Wenger ha spurt en kollega i Chelsea om dette julekortet faktisk var skrevet av Mourinho selv - eller om det var et PR-stunt.

Dette kom Mourinho for øret - og portugiseren ble illsint over at kortet ikke ble mottatt med samme velvilje som det var sendt.

Ifølge The Mirror ventet Mourinho likevel i tunnelen før kampen på at Wenger skulle takke for kortet og komme med et håndtrykk for å begrave fiendtlighetene. Wenger skal visstnok ha spasert rett forbi Mourinho uten å se på ham. Dette skal være forklaringen på at Mourinho nektet å ta Wenger i hånden etter kampen.

Og som om ikke dette var nok; etter kampen klaget Wenger over at Chelseas Michael Essien ikke ble utvist etter albuen han plantet i ansiktet til Lauren. Mourinhos humør og inntrykk av Wenger ble ikke det spor bedre av dette.

Trøsten får være at hans Chelsea vant kampen 2-0 og ligger 20 poeng foran londonrivalen, som dermed er ute av gullkampen. Men det er vel kanskje også de 18 resterende lagene i Premier League?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.