RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(SCANPIX)

Wenger satser på supertalent

Sist oppdatert:
Arsene Wenger vil hente supertalentet Carlos Vela til Arsenal før skjema.

For to år siden herjet Giovanni dos Santos og Carlos Vela for Mexico i U17-VM.

De var de to store spillere da Mexico gikk helt til topps i turneringen. Dos Santos ble kåret til mesterskapets nest beste, mens Vela stakk av med toppscorertittelen.

Til Barca og Arsenal
I etterkant snappet Barcelona opp dos Santos, mens Arsenal sikret seg underskriften til Carlos Vela.

Men engelske lover og regler hindret at angriperen kunne flytte rett til London.

For å få arbeidstillatelse i England, ble Vela plassert i spanske Celta, hvor han skulle få kamptrening og være i to år. Etter to år i Spania ville han kvalifisere til spansk pass og kunne flytte til England som EU-borger.

- Jeg har virkelig lyst til å flytte til London. Drømmen min er å debutere for Arsenal og bidra. Jeg vet treneren gir unge spillere sjansen, så det er ideelt for meg. Men hvis det ikke er mulig ennå, så vil jeg gjerne spille på øverste nivå i en annen stor liga, for jeg vet jeg har det som skal til for å gjøre det bra, sier han til Fifas hjemmesider.

Imponert i Salamanca
Men Celta hadde for mange spillere fra land utenfor EU og Vela ble sendt videre til Secunda Liga-klubben Salamanca.

Her har Vela imponert stort og blir av mange eksperter omtalt som den beste spilleren i Spania utenfor Primera Division.

Han var nestsist på nesten halvparten av Salamancas 53 mål sist sesong, og scoret selv åtte ganger.

Intelligent og hurtig
- Jeg har sansen for intelligensen og farten hans. Han scorer mål, men kan også lage dem. Han er et spesielt talent og jeg er 100 prosent sikker på at han vil nå toppen, sa Wenger for to måneder siden.

Nå vurderer Wenger å hente Vela til Arsenal før skjema. Ifølge Daily Mirror vil han søke om dispensasjon til arbeidstillatelse på bakgrunn av Velas eksepsjonelle talent.

Arsenal-manageren mener Vela er god nok til å kjempe om en plass i startoppstillingen allerede nå. Derfor ønsker han å få 18-åringen på plass før sesongen og ikke vente til han får sitt spanske pass i januar.

Hvis Wenger får avslag, står klubbene i kø for å låne Vela. Levante, Celta og Salamanca ønsker alle ham på laget når sesongen starter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere