RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All Over Press

Wenger spiller russisk rulett

Foreløpig har ikke Arsenal gjort stort mer enn å rydde i stallen, vi tror det kan bli skjebnesvangert.

Her finner du Nettavisens tabelltips for PL 2013/14.

Arsenal FC
Grunnlagt: 1886
Hjemmebane: Emirates Stadium (60 361)
Rival: Tottenham
Plassering 2012/13: 4.plass

Manager: Arsene Wenger
Wenger har vært manager for Arsenal siden 1996. På den tiden har han vunnet Premier League 3 ganger og tatt 4 FA-cuptriumfer. Det siste trofeet kom i 2005. Som manager har han vært kjent for å kjøpe unge, ofte relativt ukjente spillere, som blir stjerner. To ganger har han vunnet årets manager. Mange tror årets sesong kan bli den siste i klubben for franskmannen. Ikke fordi klubbledelsen vil ha ham vekk, men at det kanskje er nok for ham. Utvilsomt en av de aller beste managerne som har vært i engelsk fotball.

Spillere inn:
Yaya Sanogo (Auxerre)

Spillere ut:
Gervinho (Roma)

Vito Mannone (Sunderland)

Martin Angha (FC Nürnberg)

Marioune Chamakh (Crystal Palace)

Andre Santos (Flamengo)

Andrei Arshavin (Zenit St. Petersburg)

Denilson (Sao Paulo)

Craig Eastmond (Colchester)

Kyle Ebellio (FC Twente)

Jernade Meade (Swansea)

Elton Moneiro (FC Brügge)

Philiip Roberts (Falkirk)

Reise Charles-Cook (Bury)

Sebastian Squillaci (Bastia)

Sanchez Watt (Colchester)

Jordan Wynter (Bristol Rovers)

Chucks Aneke (Crewe, lån)

Joel Campbell (Olympiakos, lån)

Francis Coquelin (Freiburg, lån)

Johan Djourou (Hamburg, lån)

Ignasi Miquel (Leicester, lån)

Samir Bihmoutinel

Daniel Boateng

Zach Fagan

Sead Harjovic

Conor Henderson

Nigel Neita

Josh Rees

James Shea

Vurdering av overganger:
29 spillere ut og bare 1 inn høres ut som et lag i økonomiske problemer, men de fleste spillerne som har gått er av de ungguttene Arsenal har kjøpt for å se om de kan bli fremtidige stjerner. Likevel er det noen spillere som var innom og spilte en del i fjor: Santos spilte 12 kamper, Djourou 2, Coquelin 22, Arshavin 11, Gervinho 26, Squillaci 1 og Chamakh 4.

Inn har det kun kommet én spiller i skrivende stund. Et typisk Wenger-kjøp, en 20 år gammel fransk spiss kalt Yaya Sanogo. Han spilte 13 seriekamper for Auxerre i fjor og laget 10 mål. Og, hvis det er et typisk Wenger-kjøp, så er det vel slik at med en gang han kjøper en ung spiller, blir det sannsynligvis suksess.

Arsenal skal kjøpe mer, sies det. Problemet er at man i skrivende stund ikke har gjort det, og det er et faktum at det å kjøpe etablerte spillere ikke helt er Wengers styrke. Hvis man sier at Lukas Podolski og Olivier Giroud var de etablerte forrige sesong, ble de bare en medium suksess foran hos Arsenal. Unntaket fra regelen var Santi Carzola, som gjorde sine saker svært bra. Sesongen før kom Per Mertesacker og Gervinho, og det var vel ikke noen stor suksess. Mikel Arteta var da kanskje unntaket. Så gjenstår det å se hva Wenger henter før vinduet stenger, om det blir noen.

Målvakter:
Lenge var målvaktsplassen til Arsenal en hodepine for fans og manager. Wojciech Szczesny har etablert seg som førstevalg de to siste sesongene (selv om man ble satt ut til fordel for Fabianski i mars forrige sesong). De to polakkene er i hvert fall kvalitetsmålvakter som kjemper om landslagsplassen på Polen med erfarne Artur Boruc (Southampton).

Forsvar:
Bacary Sagna, Mertesacker, Thomas Vermaelen og Kieran Gibbs var de fire bak som fikk flest kamper sist sesong. Vermaelen er kaptein, og 27-åringen er selvskreven på laget. Mertesacker viste noe stigende form forrige sesong, men har vel ikke helt blitt den suksessen Wenger håpet på. Laurent Koscielny ble kåret til Arsenals nest beste spiller i fjor av fansen, men hadde altså færre kamper enn Mertesacker/Vermaelen. Han starter sesongen for Arsenal sammen med tyskeren siden Vermaelen er ute til slutten av september.

Bacary Sagna kom til Arsenal i 2007, og har i tillegg til sin høyrebackrolle også ikledd seg midtstopperrollen under de verste skadeperiodene til London-laget. Wenger har selv sagt at han er den beste høyrebacken i Premier League, og god er han i hvert fall, uten at vi skal diskutere med ham om han er best eller ei. Han er uansett en av de beste.

På venstreback slo Kieran Gibbs igjennom forrige sesong. Et produkt av ungdomsavdelingen i Arsenal (han kom til klubben som 15-åring) som ble førstevalget i fjor, og som spilte virkelig bra i innledningen av sesongen. Han ble skadet, som nesten kan sies å være det vanlige for Arsenal-spillerne, og Wenger hentet spanske Nacho Montreal i januar. Den 27 år gamle spanjolen kom fra Malaga, og fikk 10 kamper, og blir vel førstevalg når han får bukt med ryggproblemet.

Stallens siste forsvarsspiller er Carl Jenkinson, som vil ikle høyrebacken hvis Sagna er skadet eller blir satt til å spille midtstopper.

Det er hele forsvaret til Arsenal i skrivende stund. Syv spillere, hvor de fleste har en skadehistorie. Monreal og Vermaelen er ute nå.

Midtbane:
Arteta, Ramsey og Cazorla spilte flest kamper sist sesong. Mot City i siste treningskamp (i Finland, seier 3-1) så spilte Wilshere istedenfor Cazorla. Wilshere er en av de aller beste midtbanespillerne i Premier League, de gangene han ikke har vært ute på grunn av ankelskaden. Rapportene sier at det nå er Ramsey som er ute med ankelskade til seriestart.

Santi Cazorla var en fin signering foran forrige sesong, og den nå 28 år gamle spanjolen har imponert. 11 målgivende og 12 mål sist sesong sier sitt.

Arteta var god for Everton og er nå god for Arsenal. Det er nok mange som lurer på hvorfor han aldri har fått noen a-landskamp for Spania, men 31-åringen har vel sluttet å bry seg med det. Tomas Rosicky fikk 7 kamper fra start i Premier League forrige sesong, og det virker nå litt langt fram for ham. Likevel en erfaren mann det er fint å kunne ha i stallen.

Abou Diaby startet forrige sesong forrykende, men fikk en veldig lei skade. Når han kommer tilbake er fortsatt usikkert.

Skadet er også Frimpong, som kanskje kunne fått sitt gjennombrudd i år. Hvis ikke det var nok skadeprat så er også Ryo Miyachi rapportert skadet i skrivende stund. Han spilte på utlån i fjor.

På papiret er det en fin midtbane Arsenal har. Cazorla er god, Wilshere en ren åpenbaring noen ganger og Arteta har all den Premier League-erfaring som trengs. Så var det også her skadene da. Det er syv midtbanespillere i stallen, hvorav fire er rapportert skadet i skrivende stund.

Angrep:
Den eneste plassen hvor Wenger har skikkelig backup er også der han har blitt lenket mest for en storovergang (Luis Suarez). Forrige sesong laget Giroud og Podolski 11 mål hver, og 22 mål totalt for spisser er kanskje helt greit. Likevel forventet vel folk mer. Toppscorer ble faktisk Theo Walcott, som plutselig ble den spilleren alle trodde han kunne være forrige sesong. Han laget 21 mål totalt for Arsenal, 14 av dem i serien. Alex Oxlade-Chamberlain scorer ikke like mye fra sin kant, men han er litt av et talent (om man fortsatt kan kalle ham det, han har vel begynt å virkelig blomstre).

Park Chu-Young ble utlånt til Sevilla sist sesong, mens Nicklas Bendtner var i Juventus. Veien fram for de to er nok veldig lang - og det er vel sannsynlig med salg eller utlån.

Giroud blir sannsynligvis bedre i år, Podolski også. Så spørs det hva Wenger tenker å bruke en spiss ekstra til, og hva som i så fall skjer med de spissene han har.

Vårt tips: 5.-plass
Vi baserer våre tips på den spillerstallen lagene har når vi skriver tipsene. Den spillerstallen Arsenal har nå, er altfor tynn. Syv spillere på skadelisten nå, og veldig lite backup er resultatet av den gigantiske renskejobben Wenger har gjort. Det er sannsynlig at det kommer nye spillere til Arsenal, men hvor lett det er å handle fram til overgangsslutt vet ingen. Med denne stallen tror vi i hvert fall ikke på mer enn 5.-plass, for skader - ja, det får Arsenal i år også.

Samtidig er det verdt å nevne at diskusjonene rundt plasseringen til Arsenal har gått høyt. Potensialet er alle enige i, og at det er et lag som med en del forsterkninger kan kjempe om en høyere plass. Problemet er at spillerstallen til Arsenal i dag - den 15.august 2013 - er slik den er. Det er litt tynt.

Her finner du Nettavisens tabelltips for PL 2013/14.

Nettavisen følger overgangsvinduet direkte her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere