*Nettavisen* Sport.

Wenger stoler på kranglefantene

Foto: (FOTO: AP/SCANPIX)

Selv om Robin van Persie er tilbake etter skade, gir Arsenal-manager Arsene Wenger bråkebøttene Emmanuel Adebayor og Nicklas Bendtner fornyet tillit.

04.03.08 08:58

Adebayor og Bendtner er ikke kjent for å ha det beste forholdet. Det bekymrer ikke Wenger nevneverdig.

– Jeg vet ikke hvorvidt de liker hverandre eller ikke, men jeg ser ikke på det som noe problem uansett, sier Wenger til Sky Sports.

– Man trenger ikke være venner for å spille god fotball.

De to barket sammen under semifinale-tapet mot Tottenham i ligacupen. Da rant det blod fra Bendters nese etter et uhyggelig sammenstøt med spisskollegaen.

– Du finner slikt i alle lag. Men jeg synes de kommer godt overens, og jeg har ikke sett noen beviser for at det er noen store problemer mellom de to.

– Det var den ene episoden under Tottenham-kampen riktignok, men de to har skværet opp, legger Wenger til.

Tøft bortemøte
Med Eduardo ute med brukket bein og van Persie ute av kampform, er det spissparet Adebayor og Bendtner som får oppgaven med å sende Arsenal videre i mesterligaen. Og med 0-0 fra hjemmemøte med AC Milan, blir det utvilsomt en tøff åttedelsfinale på San Siro tirsdag kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Jeg tror forholdet mellom de to er helt normalt. Det viktigste i fotball er at man har respekt for spillet, fortsetter Wenger.

– Jeg tror at det emosjonelle ikke er så viktig for de store spillerne. De er vinnere, og det går foran det å like eller ikke like andre spillere, sier Arsenals franske manager.

Adebayor og Bendtner må prestere om den dalende Arsenal-kurven igjen skal peke oppover. London-laget har gitt bort en fempoengs ledelse i den engelske eliteserien etter svake resultater den senere tiden, og ligger bare poenget foran Manchester United på tabellen.

Fergusson frykter spiss
Manchester United-manager Sir Alex Ferguson er ikke mest kjent for å frykte andre lag og deres spillere. Men foran returoppgjøret mot Lyon på Old Trafford, er det én mann han er redd for.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Benzema spiller ensom spiss, og er en spesiell trussel på grunn av det. Han kan lage mål ut av ingenting, og man frykter slike spillere, forklarer Fergusson til BBC.

Benzema scoret Lyons mål da lagene spilte 1-1 i det første møtet.

– I tillegg må vi passe oss for Juninho dødballer, påpeker han.

– Vi må vinne mot Lyon. Det er en kjempeviktig kamp for klubben, og det er spillerne klar over, presiserer manageren. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.