*Nettavisen* Sport.

Wenger testet spillerne

Arsenal-manager Arsene Wenger lyktes ett hundre prosent med taktikken mot Blackburn. Foto: (foto: scanpix)

Da Arsene Wenger så Gilberto bli utvist etter bare 13 minutter, bestemte han seg for å teste spillernes offensive styrke. Han ba Arsenal-spillerne om å gå i angrep selv med en mann mindre.

13.01.07 21:25

BLACKBURN-ARSENAL 0-2: Mens de fleste lag ville lagt seg bakpå og satset på kontringer, ville ikke Arsenal-manageren høre noe om å spille for ett poeng. Han insisterte på å angripe selv med én spiller mindre, og ga tegn til kaptein Thierry Henry at de skulle spille i offensive 4-3-2 og fremdeles presse høyt.

Trekket var like genialt som det var vågalt, særlig på bortebane. Arsenal kontrollerte kampen greit og vant.

- Ingen panikk

- Jeg ville se hvordan spillerne kunne håndtere situasjonen og ba dem om å fortsette å angripe i en 4-3-2-formasjon. Jeg sto ved den samme taktikken, for jeg ville vinne kampen, sa Wenger til Sky Sports etter kampen.

- Vi ble tryggere og tryggere bak og det var ingen tegn til panikk.

Utvisningen var kontroversiell. Gilberto så ut til å ta igjen på Robbie Savage, som først felte brasilianeren og slo ham samtidig i fallet. Gilberto svarte med et lite spark. Savage fikk gult og Gilberto rødt, til Arsenal-spillernes store protester.

Uansett: Like før pause kom belønningen for Arsenals taktikk. Midtstopper Kolo Toure nådde høyest på et innlegg like før pause og stanget ballen via stolpen og i mål.

God Gamst

I 2. omgang hadde Blackburn det meste av spillet, og Morten Gamst Pedersen viste seg fram med flere gode innlegg. Et kvarter før slutt prøvde nordmannen seg også på en frekkis. Først vendte han bort backen Justin Hoyte, før han forsøkte å lobbe ballen over keeper Jens Lehmann. Men Lehmann har vært ute en vinternatt før og snappet ballen.

Gamst Pedersen ble uansett kåret til Blackburns beste spiller av en lokal jury.

Nitten minutter før slutt falt avgjørelsen. Og selvsagt var det stjernespissen Thierry Henry som var mannen. Han førte ballen opp, spilte vegg med Fabregas på 20 meter, fikk ballen tilbake og smelte den opp i motsatt vinkel fra 16 meter. En vakker scoring.

- Vi er et ungt lag i forsvar og holdt nullen. Vi spilte fotball av høy kvalitet og beholdt en meget god lagånd kampen gjennom under vanskelige omstendigheter, konkluderte Wenger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.