RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wenger ut mot City

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Mener Manchester-klubben tøyer reglene.

Manchester City inngikk nylig en lukrativ avtale med flyselskapet Ethiad. Selskapet eies av Abu Dhabi-regjeringen, og har dermed nære bånd til Citys eier, Sheikh Mansour bin Zayed al-Nahyan, som er medlem av Abu Dhabis kongelige familie.

Sponsoravtalen er på utrolige 2,5 milliarder norske kroner og strekker seg over ti år. Ethiad får navnerettighetene på draktene, samt City of Manchester Stadium, som nå blir hetende Etihad Stadium, og et område rundt arenaen, som blir hetende Ethiad Campus. Sponsoravtalen er Citys femte med et selskap basert i Abu Dhabi.

Uefa har imidlertid innført regler for økonomisk fair play, som legger vekt på at sponsoravtaler skal ha en riktig og rettferdig markedsverdi. Arsenal-manager Arsène Wenger mener fotballforbundet nå settes på en prøve.

- Troverdigheten til økonomisk fair play står på spill. Hvis det skal ha en sjanse, må sponsoravtaler svare til markedet. Det kan ikke dobles, triples eller firedobles. Da er det bedre å droppe det hele og la alt være gratis, sier franskmannen, ifølge telegraph.co.uk.

Tror Uefa går etter City
- Hvis Uefa skal ha regler, må de respekteres. Hvis de gir et signal om at klubbene kan gjøre akkurat som de vil, kommer ikke økonomisk fair play til å ha noen effekt, mener Wenger.

Arsenal har selv en sponsoravtale med rike emirater, verdt 900 millioner kroner over 15 år - altså mye mindre enn Citys avtale med Ethiad.

Wenger håper Uefa-president Michael Platini slår ned på Manchester-klubbens stormannsgalskap.

- Han er nok veldig bestemt på å slå ned på det. Det er en stor test. Han er ikke dum, og vet at klubber vil prøve å gå rundt reglene.

- Ubegrunnet og beklagelig
Uten å nevne Wengers navn, gikk City tirsdag kveld ut og forsvarte seg selv.

- Manchester City jobber aktivt for åpenhet i forhold til økonomisk fair play. Nylige kommentarer fra enkelte observatører er derfor ubegrunnet og beklagelig, sier en talsmann for Manchester City, ifølge skysports.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere