ARSENAL - SUNDERLAND 2-0:

Da Manchester United utklasset Arsenal på The Emirates i slutten av januar, var de fleste såkalte eksperter enige om at londonlaget nok var hengt av i kampen om årets ligagull.

Da Arsène Wengers menn også tapte mot Chelsea uken etter ble det samme konstatert i ennå større grad.

Men takket være Evertons innsats mot United tidligere lørdag, så kan det se ut til at lederduoen i Premier League fortsatt ikke er kvitt det fintspillende laget fra London.

Scoringer av Nicklas Bendtner og Francesc Fabregas sikret nemlig Arsenal tre viktige poeng hjemme mot Sunderland, og plutselig er de helt opp i ryggen på United igjen på tabellen.

Opp til Chelsea som topper er det imidlertid et stykke, nærmere bestemt seks poeng. Det skal likevel nevnes at de blå har et mye tøffere kampprogram enn Arsenal fram mot mai.

- Vi er tilbake
Arsenals franske manager er i hvert fall soleklar i sin tale etter triumfen mot Sunderland.

- Vi er tilbake, sier Wenger ifølge sportinglife.com.

- Det eneste vi kan gjøre nå er å vinne de resterende kampene, og se hvordan det går. Vi er innblandet i to kamper nå. På den ene siden gjelder det å skaffe seg en så stor luke som mulig ned til fjerdeplassen, samtidig som vi må tette luken opp til United og Chelsea, fortsetter han.

Kunne ikke misse
Arsenal har omtrent et helt angrep ute med skade, og profiler som Andrej Arsjavin, Eduardo, og Robin van Persie sto alle over mot Sunderland. Dermed fikk altså Bendtner sjansen fra start.

Dansken har ikke akkurat scoret på bestilling denne sesongen, og det eneste ligamål så langt kom tilbake i starten av oktober i den knusende 6-2-seieren over Blackburn.

Mot Sunderland fikk han imidlertid flere muligheter til å pynte på denne statistikken.

Først satte han returen fra en Theo Walcott-avslutning utenfor, og like etter somlet han i skuddøyeblikket i god posisjon inne i feltet. Ballen gikk via et Sunderland-bein og i tverrliggeren.

Etter en snau halvtime fikk han imidlertid en sjanse han rett og slett ikke kunne si nei til. Emanuel Eboue kranglet seg inn i feltet, og fant Bendtner på bakerste stolpe. På helt åpnet mål var spissen sikker.

Dette var hans 15. Premier League-mål i karrieren siden han debuterte mot Fulham i 2007.

Sunderland hadde ikke all verden å by på de første 45 minuttene, men det spørs om ikke Kenwyne Jones likevel måtte tåle en del forundrede blikk i garderoben under pausen. Den storvokste spissen befant seg nemlig helt alene igjennom fem minutter før slutt, med skjøt svakt utenfor målet.

Kontrollerte
I andre omgang fortsatte hjemmelaget å kontrollere begivenhetene.

I det 68. minutt var Emanuel Eboue igjen på farten. Denne gangen fant han Aaron Ramsey med en 45-graderspasning. Unggutten skjøt imidlertid rett i Anton Ferdinand og ut til hjørnespark.

Like etterpå fikk Arsenal en trippelsjanse. Først ble Samir Nasris skudd reddet av Craig Gordon, deretter ble Theo Walcotts avslutning reddet av samme mann, og til sist skjøt Nasri utenfor fra omtrent 15 meters hold.

Det så ut til å gå mot en grei 1-0-seier, men på overtid fikset Francesc Fabregas straffe da han ble lagt ned inne i boksen av Frazier Campbell. Fra krittet var spanieren sikker, og fastsatte dermed sluttresultatet til 2-0.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!