Gå til sidens hovedinnhold

Wenger vurderer rivalene

Manchester United, Liverpool og Chelsea får dommen - av Arsène Wenger.

Arsenal-manager Arsène Wenger er, i likhet med de fleste andre fotballinteresserte, spent på hvordan det går med Chelsea, Manchester United og Liverpool denne sesongen. Kanskje spesielt de to sistnevnte, ettersom de har kvittet seg med stjernespillerne Cristiano Ronaldo og Xabi Alonso.

Derfor går Wenger nå til det uvanlige skritt at han vurderer salgene til sine motstanderne!

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Hvem har gjort det best?
United har innkassert 800 millioner for Ronaldo og satser på Antonio Valencia og Michael Owen. Liverpool solgte sin juvel Alonso for 250 millioner og fikk Alberto Aquilani som erstatter.

Wenger har også solgt - Kolo Touré og Emmanuel Adebayor tjener nå til livets brød i Manchester City.

Chelsea har ikke solgt noen stjerner, men sikret seg russeren Yuri Zhirkov.

- Denne sesongen vil dreie seg om hvem som klarer seg best med det de står igjen med etter alle overgangene. Vi må sørge for at de blir oss, sier Wenger til klubbens eget magasin ifølge Sky Sports.

Ronaldo var forskjellen
- Uniteds store oppgave består i å erstatte målene Cristiano Ronaldo scoret de siste sesongene. Man kan si mye om Ronaldo, men jeg må innrømme at han hadde to fantastiske kvaliteter. For det første var han aldri skadet. For det andre visste han hvor målet stod. Jeg er overrasket over at de ikke har brukt mer av pengene de fikk for Ronaldo, men jeg er ganske sikker å at de gjør det i januar.

- Manchester United vil selvfølgelig fortsette å være en stor trussel. Men der vi spilte 0-0, og de vant 1-0, var det mange ganger bare på grunn av Ronaldo.

- Michael Owen er verdt gamblingen siden han har et stort register å spille på. Man håper jo at han kan bli kvitt skadeproblemene sine en gang. Jeg tror ikke han kommer tilbake til gammel storform, men hvis han bare kommer opp til 95 prosent av det han presterte før, vil han være en fantastisk spiller.

Alonso var hjernen
Wenger har også holdt øye med Liverpools overganger.

- Alberto Aquilani vil være en meget god spiller (for Liverpool), men de har mistet en god spiller i Alonso. Han var hjernen i Liverpools kamper i forrige sesong. Jeg forveter ikke at de skal slite denne sesongen, men folk kommer til å sette spørsmålstegn på hvordan de har erstattet Alonso.

Chelsea, som også har vært forholdsvis rolige på overgangsmarkedet, blir også nevnt av Wenger. Wenger tror at det ikke er spillerne, men manageren som vil bli den store forskjellen i år.

- Jeg tror fremdeles at Chelsea vil være en seriøs konkurrent, men laget deres er blitt eldre, noe som kan påvirke når de må spille mange kamper på kort tid, avslutter Wenger.

Manchester City, vel... de blir ikke nevnt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken