Sjekk Wengs jubelbrøl, som nå skaper reaksjoner i Sverige:

OBERSTDORF (Nettavisen): Det var etter at Norge hadde gått inn til gull, mens Sverige måtte ta til takke med en svært skuffende sjetteplass på stafetten at det skjedde.

I et intervju med NRK hadde Frida Karlsson nettopp snakket ut om nederlaget da Heidi Weng kom jublende inn i foran kameraet etter å ha blitt kalt inn av kanalens reporter.

- Jaaaaaaaaa, wooooooo! Var ikke det deilig? utbrøt Weng, mens Karlsson måtte vike og fortsette på den tunge runden for å forklare hva som gikk galt.

Les også: Denne ingressen skulle den svenske avisen publisere ved VM-gull. Etter fiaskoen publiserte de den likevel

Karlsson: - Vi hadde gjort det samme

Karlsson selv hevdet først hun ikke lot seg provosere av Wengs jubel rett foran henne.

- De feirer sitt gull. Det hadde vi gjort om vi hadde vunnet også. Det er ingenting vi kan være sinte for, sier Karlsson til Nettavisen.

Les også: VM-gull til Norge: - Hvem hadde trodd dette?

- Hvordan er det å tape mot den store rivalen, Norge?

- Det er surt, men i dag kunne vi ikke stille opp med noe, så det er bare å gratulere.

Weng: - Man må få juble

Da Heidi Weng hadde kommet seg gjennom runden med TV-intervjuer og fram til skrivende presse, hadde energinivået gått ned noen hakk siden intervjuet med NRK.

- Er det ekstra deilig å slå svenskene, etter diverse kommentarer i svensk presse?

- Ja, men jeg synes veldig synd på svenskene, spesielt Charlotte (Kalla). De har jo hatt kjempedager her nede og alle har prestert. De har gull, sølv og bronse, men i dag hadde de ikke dagen, sa Weng til Nettavisen.

Om jubelbrølet foran Frida Karlsson sier Weng følgende:

- Man må få juble. Sånn er det. For oss er det ekstremt stort, og vi hadde ikke trodd dette på forhånd, sa Weng.

- De svenske jente er opprørte

Noen timer senere blir det imidlertid klart at svenskene hadde reagert kraftigere på Wengs jubelbrøl enn Karlsson først ga uttrykk for.

I et intervju med svenske Expressen sier Sveriges landslagssjef Anders Byström at de svenske langrennsjentene har blitt kraftig provosert.

- Det er fryktelig usportslig. Jentene snakket om det her inne og var opprørte over dette. De synes det er dårlig stil, sier landslagssjef Anders Byström til Expressen.

- Frida vil jo bare gå derifra. Det føles som om Norge er dårlige vinnere når de gjør slikt. Jeg har ikke sett klippet før nå. Jeg hørte bare at det hadde skjedd noe i et intervju, sier Byström.

- Man får forstå at de er glade også, men ... jeg synes at man må vise en viss respekt etter et slik nederlag som vi har i dag, som svir for alle. Det der føles bare dumt og stygt. Nei, leit!

Les også: Charlotte Kalla tok til tårene etter kollapsen

Iversen snakket ut med Sverige-sjefen

Norges landslagstrener Ole Morten Iversen reagerer umiddelbart kraftig på at den svenske landslagssjefen klager til media om Wengs oppførsel.

- Nå har jeg sett klippet. Hvis Anders Byström begynner å lage en sak om det, så blir jeg veldig skuffet over ham. Han bør heve seg over det der, sa Iversen til Nettavisen torsdag ettermiddag.

Den norske landslagstreneren mener Weng er i sin fulle rett til å feire på en slik måte etter å ha tatt VM-gull.

- Det er en helt naturlig reaksjon. Hun ble beordret om å skynde seg bort til NRK. Intervjuet med Frida var ferdig. Heidi kommer og jubler. Hvis Anders Byström og de svenske jentene ikke tåler det, så synes jeg faktisk at ... Det der synes jeg de skal ligge lavt med, sa en provosert Iversen.

Landslagstreneren har torsdag kveld vært i kontakt med Byström.

I en SMS skriver Iversen til Nettavisen at han nå har skværet opp med den svenske landslagssjefen.

Det var Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og Helene Marie Fossesholm som sikret gullet for Norge torsdag.

Kvinnenes VM avsluttes med 30-kilometer lørdag. Herrene går sin stafett fredag og avslutter med 50-kilometer søndag.