Gå til sidens hovedinnhold

Werner og Mount sendte Chelsea til Champions League-finale

Chelsea vartet opp med strålende angrepsspill da Zinedine Zidanes Real Madrid ble slått ut.

CHELSEA - REAL MADRID 2-0 (3-1 sammenlagt):

Chelsea er klare for Champions League-finale mot Manchester City. Timo Werner og Mason Mount sørget for at London-klubben går videre med 3-1 sammenlagt på bekostning av Real Madrid.

- Det var 1-0, men det betydde ikke så mye fordi hvis de hadde scoret hadde de vært tilbake i kampen. Å få den sent der, du kunne se det gjennom jubelscenene, det var et viktig mål for oss og ga oss pusterom de siste fem minuttene, sier målscorer Mount til BT Sport etter kampen.

Det blir Chelseas første finale i Europas gjeveste klubbturnering siden 2012, da blåtrøyene gikk hele veien til topps.

- Taktisk mesterlig

Få hadde nok sett for seg at klubben skulle ta seg til finalen denne sesongen da Frank Lampard fikk sparken i januar.

Thomas Tuchel har imidlertid virkelig fått sving på sakene siden han tok over roret, og TV 2-ekspert Øyvind Alsaker er klar på at Chelsea nå er en helt annen utgave av seg selv, sammenlignet med hvordan de så ut i fjor.

- Taktisk mesterlig av Tuchel. Lampard milevis unna tyskeren der. Satt på Stamford Bd for er drøyt år siden og så Bayern grisebanke Chelsea 3-0 i CL. Fotball er mye personlighet, men mest fag, skrev Alsaker på Twitter underveis i kampen.

Les også: Mourinho-avtale sparer Tottenham for millioner

- Litt rart å se

En som ikke fikk det til å stemme i semifinalen var tidligere Chelsea-spiller Eden Hazard.

Belgieren har tidvis blitt sterkt kritisert etter ankomsten til Real Madrid i 2019 og skapte lite mot gamleklubben i løpet av de 89 minuttene han fikk onsdag.

Tidligere Liverpool-spiller Don Hutchison fulgte kampen for BBC, og skjønte spesielt lite av det han så av Hazard etter kampen.

- Jeg så nettopp noen bisarre scener. Eden Hazard ler sammen med Kurt Zouma og Edouard Mendy. Det er en Champions League-semifinale. Jeg veit at det er vennene hans, men jeg kan ikke tenke meg at Cristiano Ronaldo hadde gått av banen mens han ler. Det er hvor avslappet Hazard er. Jeg kritiserer ham ikke, jeg synes det bare var litt rart å se, sier Hutchison.

Werner matchvinner

Werner trodde han sendte Chelsea i føringen allerede etter 18 minutter da han ble spilt fri alene med Thibaut Courtois, men tyskeren ble avblåst for offside.

Ti minutter senere satt den imidlertid for Werner. Kai Havertz chippet ballen i tverrliggeren, men på returen ventet spissen som upresset headet vertene i ledelsen.

Les også: Solskjær bekrefter at han har mottatt unnskyldning fra Manchester United-eierne

I løpet av første omgangen var det Karim Benzema som var farligst frempå for gjestene, men Edouard Mendy i Chelsea-buret vartet opp med to strålende redninger. Først på et velplassert skudd utenfor sekstenmeteren, deretter på en hard heading fra Real Madrid-spissen.

Store Chelsea-muligheter

Til tross for at Real Madrid var laget som trengte scoring etter hvilen, var det i stedet blåtrøyene fra London som åpnet klart best og som var nærmest å øke ledelsen.

Først headet Havertz ballen i metallverket, før Mount noen minutter senere blåste ballen over mål alene med Courtois.

Les også: Skandale i tysk fotball: Lehmann sparket ut av Hertha-styret etter WhatsApp-melding

Deretter fikk Havertz muligheten alene med Real Madrids målvakt, men tyskeren klarte ikke å overliste belgieren. Om ikke det var nok fikk også N'golo Kanté sjansen alene med Courtois, men igjen vartet den belgiske målvakten opp med en strålende beinparade.

Fem minutter satt imidlertid spikeren i kista for Chelsea. Innbytter Christian Pulisic fant Mount inne i feltet som doblet ledelsen.

Dermed blir det Chelsea som tar følge med Manchester City til Champions League-finalen.