RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

West Ham har fått grønt lys

Foto: Scanpix / AP Photo / West Ham United
Sist oppdatert:
Planleggingen av West Hams nye storstue kan starte.

I februar meddelte Olympic Park Legacy Company (OPLC) at West Ham får overta bruken av Olympic Park i London etter at sommer-OL i 2012 er unnagjort.

Likevel var ikke saken avgjort: Først måtte den britiske regjeringen og Londons borgermester godkjenne beslutningen som OPLC hadde tatt, etter at også Tottenham var interessert i å overta olympiaarenaen.

Men nå kan West Ham se fram til å overta gigantanlegget.

Bygges ned
Onsdag ga nemlig myndighetene klarsignalet for overtakelsen, og dermed kan planleggingen av West Hams nye storstue begynne.

OPLC skal nå utforme en «gjensidig akseptabel leiekontrakt» med West Ham og Newham Council, som la inn budet sammen med fotballklubben.

Planene er at arenaen skal bygges ned fra 80.000 til 60.000 sitteplasser. Løpebanene rundt fotballbanen skal beholdes, slik at arenaen kan brukes i friidrettssammenheng også i framtiden.

Tottenhams bud, som altså ble avslått av OPLC, innebar at løpebanene ville forsvinne, og arenaen skulle konverteres til en ren fotballstadion.

- Garanterer Tottenham-støtte
- Jeg vil forsikre Tottenham om at vi står klare til å støtte dem i alle planer de nå vil utarbeide for en ny stadion, garanterer Londons borgermester Boris Johnson, som er godt fornøyd med skjebnen til Olympic Park.

- For bare to år siden risikerte arenaen å bli en støvete bolle med sporadiske idrettsarrangementer. Nå kan vi se fram mot en fantastisk flerbruksarena i hjertet av byen, som kan arrangere fotballkamper og annen idrett, i tillegg til konserter og andre begivenheter spesielt for lokalsamfunnet og skoler, konstaterer borgermesteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere