RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

West Ham-legende døde

Sist oppdatert:
John Lyall vil alltid ha en stor plass i West Ham-fansens hjerter etter sine år i managerstolen på Upton Park. Tirsdag døde han etter et hjerteinfarkt.

John Lyall er tidenes mest suksessfulle manager i West Hams historie. Tirsdag døde han etter et hjerteinfarkt, 66 år gammel.

Lyall overtok managerjobben i West Ham i 1974, og allerede året etter førte han The Hammers til seier i FA-cupen.

FA-cupgull i 1980
Også i 1980 ledet han klubben til triumf i samme turnering. Dette er også siste gang et lag fra nesthøyeste nivå har vunnet FA-cupen. Og det er siste gang West Ham hentet hjem et trofé.

Under Lyalls ledelse var West Ham et lag ingen kunne hate. De spilte en offensiv og underholdende fotball, og han lot unggutter slippe til. Trevor Brooking, Paul Allen, Frank Lampard, Tony Cottee, Alvin Martin og Alan Devonshire er noen av spillerne som fikk sjansen av Lyall og som vokste frem som toppspillere.

I 1985/86-sesongen var The Hammers med i gullkampen i toppdivisjonen. Men kampen mot Liverpool og Everton ble for tøff mot slutten. West Ham gjorde sin sterkeste sesong noensinne og endte på tredjeplass, fire poeng bak seriemester Liverpool.

- Et sjokk
Da West Ham rykket ned fra toppdivisjonen i 1989 måtte han forlate jobben.

Året etter overtok han som manager i Ipswich og førte dem opp i Premier League. Han ga seg i Ipswich i desember i 1994 og kom aldri tilbake som manager.

- Det er et stort sjokk. Han var en høyt elsket person på Upton Park og hadde en varig innflytelse på klubbens utvikling og på måten laget har spilt, sier Brooking til BBC.

En annen West Ham-legende, Billy Bonds, kommer med enda mer skryt.

- En fantastik trener og en fullstendig ærlig mann. Du kunne stole på alt han sa og jeg er helt satt ut. Han var en av de beste trenerne gjennom tidene og respektert av alle, sier han til Sky Sports.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere