LIVERPOOL - WEST HAM 3-2

Det ble ingen enkel kveld på jobben for Liverpool, i det som skulle bli et høydramatisk Premier League-oppgjør. Mål fra Sadio Manè i sluttminuttene sikret seieren for Klopps mannskap, som suser videre mot Premier League-tittelen.

Etter kampslutt var Jürgen Klopp klar på at dette fort kunne blitt et bananskall for Liverpool, men at Anfield-supporterne og spillerne hans snudde oppgjøret.

- Spennende. Starten var bra, men vi åpnet døren for West Ham. Vi manglet litt tålmodighet, men fortsatt så leverte vi noen gode øyeblikk. Dette var helt ok. West Ham skjønte hvordan de kunne true oss, og på 2-1 så det virkelig ut som det skulle bli et skrell. Jeg vet vi kan spille bedre, men vi kan ikke være briljante i hver eneste kamp, sa Klopp til TV 2.

Og la til:

- Vi viste god mentalitet. Spillerne mine gjorde det veldig bra. Hva kan jeg si, det er alltid tøffe kamper. Alle kjemper for sine egne mål, og vi må kjempe vi og. Vi har fortsatt elleve kamper igjen, og vi tar ingenting for gitt. Jeg kunne ikke vært mer takknemlig for supporterne våre, Anfield kokte i kveld.

Da var dommen fra Liverpool-legenden i TV 2s studio noe mer kritisk:

- Annerledes. Nervøst og slurvete. De så ikke selvsikre ut. Hvis kampen hadde vart lengre, ville West Ham fått et mål til. Det så man. Avgjørelsene var feil, mentaliteten var ikke helt på plass... Kanskje var det været? Vinden ulte rundt Anfield. Offensivt var det bra, men defensivt stemte det ikke i dag, var vurderingen fra Liverpool-legenden Steve McManaman for TV 2 etter kampslutt.

- Stille på Anfield

Få - om noen - ble spesielt overrasket da Liverpool oppskriftsmessig tok ledelsen ni minutter ut i oppgjøret mot West Ham.

Som vanlig var innlegget fra Trent Alexander-Arnold som tatt ut av dagboka til David Beckham, og hodestøtet fra Wijnaldum var det heller ingen verdens ting å utsette på.

Mer overraskende var det kanskje at ledelsen bare skulle vare i tre små minutter.

LES OGSÅ: VIF-spillerens ukjente hobby: - Nå klipper jeg alle gutta på laget

Robert Snodgrass svingte inn et godt hjørnespark, og Issa Diop raget høyest og hamret inn West Hams utligning. Dermed hadde vi fått servert en herlig åpning på kampen, og tempoet senket seg heller ikke etter scoringene.

Etter et lite kvarter sendte Mohamed Salah avgårde et skudd med retning lengste kryss, som Fabianski akkurat fikk noen livsviktige fingre på. West Ham yppet seg også på noen dødballer, uten at Liverpool-forsvaret ble nevneverdig truet.

- Anfield har vært så stille i kveld, tidvis så stille at vi klart og tydelig kan høre Jürgen Klopp kommandere spillerne sine til å være mer påskrudd, noterte BBCs Phil McNulty underveis i oppgjøret.

Like etter dukket Virgil van Dijk opp på et hjørnespark, og stanget ballen i metallet og bak målet til West Ham, så antageligvis kom budskapet fra tyskeren frem til spillerne sine.

Liverpool kunne for øvrig tatt en tidlig ledelse i oppgjøret, hadde marginene vært litt mer på hjemmelagets side da West Ham-målvakt Fabianski bestemte seg for å forære Manè en kjempesjanse etter syv minutter.

LES OGSÅ: Et siste farvel med Kobe Bryant: - Gud visste at de ikke kunne være på jorden uten hverandre

Helt upresset prøvde målvakten å sentre ballen til en intetanende Diop - og i pausen lot Liverpool-legenden Steve McManaman som var gjest hos TV 2 seg forbløffe over situasjonen.

- Hvorfor i alle dager sentrer han dit? Diop vil ikke ha den en gang, bare få den ballen ut av farlig sone! Dårlig touch, dårlig vurdering - og så skylder han på forsvarsspilleren sin?

Ekspertene lite imponert av Liverpool

Det var Liverpool som kom best i gang også etter hvilen, og allerede før det var spilt fem minutter av omgangen hadde hjemmelaget kommet seg til et par nesten-muligheter.

Hva gjelder selve kampbildet, så var det aldri tvil om at Liverpool var det dominerende laget på Anfield denne kvelden. Når det er sagt, så hadde ikke West Ham noen planer om å gi bort noe gratis - og det gjelder å ta vare på mulighetene sine.

Og det var nettopp det mannskapet til David Moyes gjorde.

Etter 54 minutter dukket Pablo Fornals opp og stilnet Anfield. Declan Rice fikk akkurat svingt ballen inn i boksen, hvor en umarkert Fornals kunne pirke ballen i mål.

Reaksjonene fra Øyvind Alsaker og Nils Johan Semb lot ikke vente på seg.

- West Ham er i ferd med å servere en av Premier League-historiens største skreller her! Ingen Van Dijk i nærheten, ingen Gomez i nærheten, sa Alsaker, og fikk støtte fra Semb:

- Se alle de røde som står og ser på, han treffer jo heller ikke helt perfekt, men det er en god prestasjon. Spillerne er i nærheten, men det blir veldig passivt av Liverpool.

Målet var for øvrig Fornals sitt første bortemål for West Ham i Premier League, og første gang Liverpool lå under i et serieoppgjør på svimlende 17 kamper.

Liverpool våknet dog umiddelbart av West Hams sjokkscoring, og skuddet fra Alexander-Arnold etter 61 minutter hadde definitivt fortjent en bedre skjebne. Hvis høyrebacken manet frem sin indre Beckham på innlegget tidligere i kampen, var det skuddet ut av Cristiano Ronaldo-skolen, men Fabianski var våken og fikk dyttet ballen ut av farlig sone.

Like etter fikk Firmino en eventyrlig mulighet til å stange inn utligningen fra nok et presist hjørnespark, men forsøket gikk vel over mål.

Fabianski burde absolutt gjort det bedre på Liverpools første mål, og i det 68. minutt surret det seg skikkelig til for West Ham-målvakten. Salah sendte avgårde et heller svakt skudd rett på Fabianski, som på en eller annen finurlig måte klarte å slippe ballen mellom beina og i mål.

- Fabianski-tabbe så det suser, sa Alsaker, og fikk igjen medhold av sin kommentatorkollega:

- Uheldig på den første scoringen, direkte svak her. Det er nesten så du ikke tror det. Større tabbe går det ikke an å gjøre, sa Semb.

LES OGSÅ: Kritisk Fagermo ga klar beskjed til Premier League-manager: - Han ble sur

Med det var lagene igjen likt, og det var Liverpool som for alvor kjørte kampen.

Og at Liverpool skal vinne Premier League denne sesongen, det fikk vi klare indikasjoner på ti minutter før slutt.

Igjen var det Alexander-Arnold som kom nest-sist på kula, og det var intet sjokk at det var nettopp Sadio Manè som var på rett sted til rett tid og fikk satt ballen i nettmaskene - i et tomt mål.

Med det hadde Jürgen Klopps mannskap snudd oppgjøret, og ledet da 3-2. Flere (godkjente) mål skulle det heller ikke bli denne kvelden, og dermed forblir Liverpool ubeseiret i Premier League. Med en vinnermentalitet som vi fikk se mandag kveld, er det vanskelig å se for seg at det vil endre seg.

OPTA skriver at med mandagens seier tangerte Liverpool sin egen Anfield-rekord fra 1972 - med 21 strake seiere på eget gress.

Det var også Liverpools 18. strake seieren i ligaen. Det er delt rekord med Manchester City (perioden august - desember 2017), og det er vel ingen som blir forbauset om tallet blir 19 etter neste serierunde.

I denne saken kan du følge dramatikken som utspilte seg på Anfield!