Til lørdagens Omloop Het Nieuwsblad står Thor Hushovd, Vegard Stake Laengen, Gabriel Rasch og Alexander Kristoff på startstreken.

Der vil også An Sophie Weylandt, enken etter avdøde Wouter Weylandt, være. Ektemannen omkom den 9. mai i fjor etter å ha fått sleng på sykkelen i utforkjøringen nedover Passo del Bocco i Giro d'Italia.

En rekke kjente syklister, deriblant bestekompisen Tyler Farrar, var til stede for å hedre den avdøde Leopard-Trek-rytterens minne under begravelsen i hjembyen Gent, den 18. mai.

Brosteinsrittet Omloop Het Nieuwsblad har start og målgang i samme by. Rittleder Peter Van Petegem inviterte derfor An Sophie og søsteren Elke til å stå for den offisielle starten på St. Petersplassen lørdag.

- An Sophie og Elke ble overveldet av forespørselen, men jeg er glad for at de takket ja, sier Van Petegem til Het Nieuwsblad.

Det blir naturlig nok en følelsesladd åpning, ettersom Wouter hadde et svært nært forhold til det mange benytter som oppvarming for Flandern rundt i starten av april.

- Wouter var ikke bare et ekte bysbarn. Han hadde også dette rittet nær hjertet sitt. Gesten fra Weylandt-familien vil gi oss en emosjonell start på den nye sesongen, sier Van Petegem som har vunnet rittet tre ganger selv som aktiv syklist.

Omloop Het Nieuwsblad er 199 kilometer langt og består av 11 bakker og 16 brosteinspartier. Flere av dem inngår også som en del av Flandern rundt.

Thor Hushovd vant for øvrig rittet i 2009. Sebastian Langeveld vant for Rabobank i fjor. I år sykler han for australske GreenEDGE.