*Nettavisen* Sport.

What happens in Vegas...

Foto: donkr.com

BLOGG: Andreas Høivold i Las Vegas.

Las Vegas, 20. juni 2009

What happens in Vegas... stays in Vegas. Og sånn burde det nesten vært angående pokeren min også. Men jeg får ta en liten oppsummering av de første øvelsene.

Først litt generelt om turneringene under årets WSOP. I alle turneringene starter man med chipstack som er tre ganger antallet dollar brukt i innkjøp for turneringen. Koster turneringen 2000 dollar så får man altså 6000 chips. Blindestrukturen er i de små turneringene ganske bra, men grunnet litt lite chips så går de ofte ganske raskt unna. Blindeperiodene varer 1 time. Så til turneringene jeg spilte...

$ 1500 Texas Hold'em No Limit Shootout
Her startet det med mye gode kort. Men med dårlige treff og et par utdragninger så hjalp det lite. Jeg hadde blant annet A-K tre ganger uten treff. To av gangene ble jeg checkraiset på floppen. Da kan man selvsagt gå på igjen, men det gjør jeg sjelden tidlig i turneringer.

Vi spilte på nivå 2 med blinder 50/100 da jeg i lilleblind fikk A-J. Jeg satt med snaue 4000 av de 4500 vi startet med. Det var kast rundt til meg, og jeg høynet til 250. Storeblind var en ganske aktiv type som tre ganger hadde slått 4. slaget all-in når noen hadde høynet og rehøynet han. Jeg hadde allerede bestemt meg for å trå litt varsomt da jeg helst ikke ville ryke med A-J. Han høynet igjen til 700. Her var det svært nære på at jeg pushet all-in, men jeg bestemte meg for å se en flopp. Den kom A-10-5. Jeg checket og han bød 800. Jeg gikk til 2000 og han bare synte! Merkelig! Her regnet jeg med en push eller et kast. Turn var en åtter. Jeg gikk all-in og han synte med A-2. River 2. Argh!

Det var den turneringen! Kjedelig da dette var den turneringen jeg hadde mest håp om å gjøre det bra i på forhånd.

$ 1500 Texas Hold'em No Limit
På første nivå så fikk jeg 9–9 på knappen. Jeg høynet selvsagt, til 125. Lilleblind gikk til 400. Storeblind kastet og jeg synte. Floppen kom 10-8-7. Dette er noe i nærheten av det beste jeg kan få uten å treffe nieren. Han checket og jeg så det som grønt lys. Jeg bød 450 og han gikk umiddelbart til 900. Her luktet det krutt, men med draget mitt så kunne jeg jo ikke kaste! Så jeg synte. På turn kom en ny tier. Han checket. Jeg var usikker på om det var for å få meg til å by, eller om han «bare» hadde overpar. Jeg satt han på A-A og fant ut at jeg ikke ville klare å få han til å kaste, så jeg checket. På river kom en toer. Han checket igjen. Jeg fant ut at jeg ville få syn av alle hender som slo min, og også kast fra alle som jeg selv slo, så jeg så ingen grunn til å by her. Jeg checket bak og han viste opp K-K. Omtrent som antatt, altså.

Jeg satt etter dette helt kortdød frem til jeg fikk A-A på andre nivå (50/100). Jeg hadde bare 2200 igjen av de 4500 vi startet med, så jeg trengte virkelig å få noe ut av denne hånden. Jeg gikk til 250 og fikk kast rundt til storeblind som synte. Floppen kom A-J-10. Jeg bød ut 350 og han gikk til 900. Ingen vits i å gjøre noe annet enn å få det på. Han viste opp A-Q. En tier på turn gjorde at han ikke hadde vinnere. Jeg var tilbake på startstack og var klar igjen.

Men etter denne potten så kom det mange potter der jeg måtte gi opp på flopp. Og så doblet jeg opp en shortstack som hadde 2000 i chips når jeg hadde A-K og han A-Q. Dette er virkelig min nemesishånd! Nå hadde jeg plutselig bare 2100 og var nede i søla igjen!

På nivå 3 (75/150) så var det kast rundt til en veldig aggressiv spiller i cutoff. Han gikk til 450. På knappen hadde jeg to seksere. Jeg hadde kommet meg opp til 2600 chips så jeg hadde nok å spille for. Men jeg klarte ikke å holde meg. Veldig ofte vil jeg få kast her hvis jeg går på med alt. Å høyne til 1200, som ville vært min standard høyning, var ikke aktuelt. Jeg kunne da uansett ikke kaste med bare 1400 bak. Men han blikksynte med to tiere. Ingen mirakler, og nok en turnering som er på god vei inn i glemmeboka!

$ 1500 H.O.R.S.E.
Denne turneringen hadde jeg gledet meg veldig til. På bordet mitt startet jeg med blant andre Katja Thater og Ivan Demidov, samt et par andre halvkjente. Men det var også to dårlige på bordet. Han ene, en ganske brisen fyr fra Texas, var superaggressiv og kastet helst aldri. Han andre var veldig passiv, og høynet sjelden.

Første nivå var et mareritt! Jeg kan ta med en hånd fra hvert spill bare for å illustrere.

Hold'em. Jeg fikk A-Q i lilleblind og høynet. Storeblind rehøynet og jeg høynet igjen. Han synte. Floppen kom Q-4-3. Det ble tre slag her. På turn kom en treer til. Bet fra meg og han høynet. Jeg valgte nå å bare syne. River K. Jeg checksynte hans bud og han viste opp K-Q. Sukk.

Omaha hi/lo. Jeg fikk A-A-K-3 med A-K i hjerter på knappen, og det ble fire slag preflopp med hele 4 spillere med. Flopp kom A-2-8 med to ruter. Her ble det nye fire slag og tre var med til turn. På turn kom ruter knekt. Et veldig dårlig kort, men jeg kan jo ikke kaste. De to andre høynet og rehøynet til sammen fire ganger og jeg synte hele veien. River var en firer og jeg kastet når det var bud og høyning før meg. Han fra Texas viste opp nutflush og han andre hadde nut low, så kastet var helt riktig, og faktisk ganske enkelt.

Razz. Her begynte jeg med 3 (6-2). Jeg høynet (egentlig "complete") og kun han fra Texas var med med sin sekser oppe (som han måtte ta bring-in med som høyeste kort!) Han spilte dårlig i razz. Veldig dårlig! På fjerdekortet fikk jeg en tier og han en firer. Han checksynte mitt bud. På femte fikk jeg en toer og han en treer. Han bød ut og jeg synte. På sjette kortet fikk jeg en sekser og han en toer. Jeg ga opp når han bød i front. Han viste opp K-9 bak! Flott starthånd i razz!

Stud. Her var det ingen veldig stygge, men jeg tapte en ganske stor pott med to konger skjult og åtter oppe der han andre hadde Q vist og damepar. Denne potten gikk til bunns og han fikk to par på sjuende kortet.

Stud hi/lo. Jeg begynte med A (3-6), alle i kløver. En veldig bra starthånd i dette spillet. Det ble action hele veien mot to spillere. Jeg endte opp med en 8-6-5-3-A for lav og A-A for høy. Ingen av delene holdt.

Etter en runde med spill var jeg nede i halv stack allerede.

Jeg skulle aldri klare å komme meg opp igjen fra den dårlige starten, og jeg ble spist opp da jeg ikke fikk til noe som helst!

$ 1500 Texas Hold'em No Limit (min andre)
Denne ble en fiasko for meg. Allerede i første hånden så får jeg et sjuerpar. Det er høyning til 150 fra sen posisjon og lilleblind og jeg syner. Floppen kommer K-6-5. Vi i blindene checket og han som høynet opprinnelig bød 200. Begge oss synte. Turn var en firer. Alle checket. På river kom en ny konge. Lilleblind byr ut 400. Jeg tror jeg er slått, men klarer ikke å kaste. Han viser opp 9–9.

Bordet var veldig aggressivt. Så jeg spilte faktisk ganske rolig og passivt. På slutten av nivå 1 så er det hele fem limpere før knappen går til 300. Jeg har A-Q i hjerter. Her kan jeg veldig fort være best, men tar det litt forsiktig og syner bare. Det gjør også en av de andre. Floppen kom Q-6-4. Jeg checket og det gjorde også han mellom oss før knappen bød ut 1200. Dette var et veldig høyt bud! Jeg satt med bare 3200 bak og måtte enten kaste eller gå all-in. Jeg valgte det siste. Blikksyn fra knappen som hadde K-K. Ingen hjelp for meg og enda en turnering hadde gått i vasken!

$ 2000 Texas Hold'em No Limit
I denne turneringen hadde jeg bestemt meg for å ikke spille forsiktig. Det hadde gått så dårlig i de andre, så derfor skulle det spilles hardt!

Dessverre så gikk ikke det så bra. Jeg tapte 1000 chips fordelt på fem potter før vi var i gang og jeg fant ut at jeg måtte justere litt så ikke jeg skulle ryke med en gang.

Men jeg skulle ikke ta det helt rolig... Jeg fikk sjuerpar på knappen etter høyning fra tidlig posisjon til 150. Vi var tre som så floppen 6-3-2 med to ruter. Storeblind checket, og han som hadde høynet la ut en femhundrechip. Uten at jeg fikk det med meg hadde han sagt 350. Da jeg trodde budet var 500 så gikk jeg til 1500. Storeblind kastet og han andre gikk i boks. Lenge. Han kastet til slutt en hånd som han etterpå sa var essepar. Jeg vet ikke helt om det stemte, men jeg fikk i alle fall potten.

Bak meg satt en ung tysker. Han var superaggressiv og ville helt tydelig spille potter med meg. Nesten hver gang jeg høynet så synte han eller rehøynet. Og han synte nesten hver gang i min storeblind til tross for at han da satt i en dårlig posisjon.

Vi spilte på nivå 2 (50/100). Jeg fikk A-K i kløver i sen posisjon. Jeg gikk til 250 og fikk ikke uventet syn fra tyskeren. Floppen kom 9-8-4. Jeg bød 350 og han gikk til 900. Ikke helt bra. Men jeg trodde ikke han hadde noe, så jeg valgte å følge magefølelsen og rehøynet til 2250. Han kastet ganske fort. Jeg var selvsagt veldig godt fornøyd med å ta denne potten!

Til første pause gikk jeg med 8675, og var veldig klar for fortsettelsen.

I en ganske lang periode skjedde ikke så mye. Jeg vant mange mindre potter, og tapte noen få. Men jeg bygde veldig sent opp til neste pause etter fire timer da jeg hadde 9925.

Først på level 6 (150/300 – ante 25) skulle jeg få en viktig pott igjen. Jeg høynet i cutoff til 750 og fikk syn fra knappen og begge blindene med Q-10 i ruter. Floppen kom Q-10-4. Superflopp! Det var check til meg som bød 1650. Det var kast til storeblind som høynet til 3600. Jeg hadde bare 7000 bak og gikk selvsagt all-in. Blikksyn! Han viste opp 4–4 for floppet tress! Auda! Men på river kom den fineste dama i hele Las Vegas og smilte lurt til meg! Jeg doblet opp og spilte nå på 20k!

Dessverre så skulle det ikke vare. Rett etterpå så doblet jeg opp en ganske short en. Han høynet opp til 1000 og jeg gikk til 3000 med A-Q i hjerter. Da han gikk all-in med 6000 til så regnet jeg med at jeg var slått, men potten var for stor til at jeg kunne kaste. I ettertid så skulle jeg ikke gått på her da spilleren var en av de strammeste på bordet.

Etter dette hadde jeg en veldig lang periode hvor jeg vandret mellom 8k og 12k uten at noe veldig spesielt skjedde. Vi nærmet oss slutten av dagen da jeg skulle bytte bord. Det nye bordet var bedre for meg, og jeg fikk en del greie potter uten motstand.

Det ble annonsert at vi skulle spille 6 hender til for dagen. Jeg spilte på 19k og var ganske godt fornøyd. I mellomtiden hadde det kommet inn en ny spiller på bordet, som sannsynligvis var chipleader i turneringen med rundt 170k. Det er mye på dag 1 når man starter med 6k! Han spilte bra og var involvert i rundt halvparten av pottene.

I dagens nest siste hånd gikk han til 3000 (på blinder 500/1000 – 100) fra ganske tidlig posisjon. Jeg satt i cutoff og så ned på A-Q i spar. Her regnet jeg med at jeg var best. Men jeg hadde ikke lyst å spille hånden mot en aggressiv chipleader, så jeg fant ut at jeg like godt kunne gå all-in med mine snaue 19k. Det var kast rundt til chipleaderen som tenkte i et halvt minutt før han synte. K-J off hadde han, og det var nok et ganske tvilsomt syn. Jeg var best så langt i alle fall! Men floppen kom konge høy. En dame på turn ga litt håp, men det ble dessverre bare med håpet. Veldig kjedelig når endelig ting så litt lyst ut! Men det er lite å gjøre med det. Jeg trøster meg med at dette i alle fall er et lite lyspunkt i forhold til de andre turneringene.

Så til noe som har lite med poker å gjøre. Jeg skulle være lur å kjøpe mobilt bredbånd her nede for å spare penger da det koster 15 dollar om dagen med nett på hotellet. Dessuten kan det være greit å ha hvis jeg skulle ut på en biltur eller noe, noe som var litt planen hvis pokeren gikk dårlig. Men tilbake til dette mobile bredbåndet. Det suger! Big time! I dag har jeg mistet forbindelsen over 30 ganger, og når det er tilkoblet er det stort sett veldig tregt (dog med ett eneste unntak av en eller annen merkelig grunn). Leverandøren er Cricket og de anbefales på det kaldeste! Hold deg unna!

ANDREAS

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.