*Nettavisen* Sport.

White kan miste gullene

Foto: (Scanpix)

Det er funnet spor av stimulerende midler i en dopingprøve som ble tatt av verdensmesteren Kelli White under VM i friidrett. Foreløpig er ikke disse midlene på dopinglisten, men hun kan likevel miste gullene sine.

30.08.03 19:49

Det melder NTB-AFP.

Vinneren på 100 og 200 meter i Paris testet ifølge den franske avisen L’Equipe positivt på modafinil, som stimulerer nervesystemet og hjelper mot tretthet.

Dette stoffet er ikke på dopinglistene til Det internasjonale friidrettsforbundet og Den internasjonale olympiske komité, men kommer til å være det under OL i Aten neste år. Det har Verdens antidopingbyrå (WADA) bestemt.

White har også vært i dopingjegernes søkelys tidligere i år. Hun ble utestengt fra alle konkurranser i Frankrike fra 1. januar til 30. juni da hun testet positivt på et stoff som blir brukt til å behandle astma.

Senere uttalelse

Triamcinolon er heller ikke på dopinglista, men er forbudt i Frankrike.

- Problemet er at hun ikke har oppgitt at hun har brukt stoffet. Hun burde ha bedt om godkjennelse, sa visepresident i Det internasjonale friidrettsforbundet, Arne Ljungqvist, på en pressekonferanse lørdag kveld.

White risikerer nå å miste gullene hun har vunnet under mesterskapet.

- Vi trenger mer informasjon før vi bestemmer oss for hvilke sanksjoner vi skal bruke. Vi må vite hvordan vi skal klassifisere stoffet. Det må verifiseres. Hvis vi finner ut at hun har levert en positiv dopingtest, og at stoffet tilhører amfetamingruppen, vil hun bli diskvalifisert fra hele mesterskapet. Hun vil også bli utestengt i to år, sa den svenske professoren.

USA har valgt å vrake White fra stafettlaget i frykt for å bli diskvalifisert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.