*Nettavisen* Sport.

Widvey: – IOK virker reformvillig

IOK-president Thomas Bach er i Norge på et todagersbesøk. Her er han sammen med kulturminister Thorhild Widvey (H) i møtet med pressen på Ullevaal stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Kulturministeren tror organisasjonen vil ta grep.

Den internasjonale olympiske komité (IOK) jobber for å forandre seg. Kulturminister Thorhild Widvey (H) føler hun mandag møtte en organisasjon som er villig til å ta grep.

Thomas Bach er i Norge på et to dager langt besøk for første gang som IOK-president. Mandag var tyskeren i møte med kulturministeren på Ullevaal stadion. Der var blant annet IOKs arbeid for å reformere seg selv et tema.

– Jeg fikk inntrykk av at IOK er reformvillig. De vil ta grep. I dette arbeidet syntes Bach det var viktig at blant andre Ole Einar Bjørndalen er kommet inn i IOK som medlemmer, sa Widvey da hun møtte pressen mandag.

Bjørndalen ble i februar valgt inn i IOKs utøverkomité. Skiskytterveteranen varslet tidlig at han vil utfordre Bach og co. til å gjøre grep.

Prosjektet «olympisk agenda 2020» var noe av det første som ble iverksatt etter at Bach ble IOKs øverste leder i september i fjor. Målet er å skape et nytt veikart for den olympiske bevegelsen.

Alle av IOKs 204 medlemsland er blitt spurt om å komme med innspill i denne prosessen. Blant endringsforslagene fra Norges Idrettsforbund er å redusere kostnadsrammen slik at også mindre nasjoner har råd til å arrangere OL.

Gjenbruk er også et sentralt tema sett med norske øyne. Det samme er menneskerettigheter og at IOK tar en enda klarere rolle i antidopingarbeidet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag