RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wiggins: - Jeg er bedre enn Armstrong

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Den britiske Tour de France-vinneren hevder han hadde slått amerikaneren.

I sommer vant Wiggins sin første Tour de France. Det var før Lance Armstrong ble strippet for sine syv titler forrige måned.

Men Wiggins tror han hadde slått den vanærede amerikaneren, hadde de bare konkurrert på like vilkår.

- Hans suksess var tuftet på løgn. Når jeg ser på Armstrong nå tenker jeg: "Han vant ikke på rettferdig grunnlag, så kanskje var ikke denne overmenneskelige sykkellegenden like god som meg", forteller Wiggins til GQ Magazine i følge The Daily Mail.

- På sett og vis føler jeg at alle skandalene kaster et bedre lys over mine prestasjoner. Det gjør meg stolt at mine prestasjoner ikke er bygget i sanden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I en meget sterk sesong hvor Wiggins vant hele fire store etapperitt, inkludert Tour de France, har briten funnet seg i offentlighetens søkelys i 2012. Under lupen har 32-åringen aldri følt seg helt komfortabel, særlig ikke når det evinnelige spørsmålet om doping har stått på agendaen.

Les også: Armstrong fjernet som æresdoktor

Under Tour de France mistet Wiggins etter hvert sin tålmodighet med pressens kvasse spørsmål og fortalte i etterkant at tiden i gul trøye ikke var noe hyggelig.

- Jeg hadde det ikke gøy under Tour de France. Alt var så stressende. Alle snakket bare om Twitter, doping og mistanke. Jeg var lettet etter å ha vunnet tempoetappen, men foruten det så nøt jeg aldri Tour de France, fortalte Team Sky-kapteinen til La Derniere Heure.

Ikke overraskende sikter derfor Wiggins mot Giro d'Italia neste sesong og lar nestkommanderende Chris Froome påta seg kapteinsrollen under Tour de France.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere