RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wiggins: - Vi dummet oss ut

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Bradley Wiggins forklarer hvorfor han slapp en luke til Cadel Evans i utforkjøringen.

Fredagens etappe i Criterium du Dauphine ble dramatisk på flere måter.

Massevis av angrep satt virkelig farge på rittet, men det var først da Cadel Evans og Vicenzo Nibali angrep i utforkjøringen ned fra Le Grand Colombier at det virkelig ble spennende.

For med flere hjelperyttere ved sin side fikk gruppen plutselig over minuttet ned til hovedfeltet med Bradley Wiggins. Skys gule trøye var for alvor i fare og laget sendte ned Edvald Boasson Hagen (den eneste Sky-rytteren som fulgte Evans og Nibali) for å kjøre dem inn.

- Hørte på dårlige råd
Det klarte den ursterke nordmannen nesten alene. Men likevel, det var en helt unødvendig måte å skape spenning på, sett med Wiggins’ øyne.

- Det var helt latterlig, men garantert noe vi lærer av. Noen av syklistene i feltet som bor i området fortalte oss at det var en sinnsyk utforkjøring og at vi burde ta det med ro nedover. Så ble det en splitt i feltet.

- Vi dret oss regelrett ut. Vi skulle aldri latt Cadel og resten av gjengen fått et forsprang, sa Wiggins til media etter målgang ifølge velonews.

Nå endte det godt for Team Sky, men liknende feil kan vise seg å bli svært utslagsgivende om de kommer i Tour de France.

Nærmer seg pallplass
For selv om Evans innrømmer at det ikke var stor sannsynlighet for at angrepet skulle holde unna for kjørestyrken i Team Sky, er han godt fornøyd med utfallet.

- Det var en begrenset suksess. Det sørget i hvert fall for at jeg forserte en plass i sammendraget, noe som kan bli avgjørende for om jeg ender på pallen sammenlagt eller ikke, sa den regjerende Tour de France-mesteren.

En som ikke er helt oppe og kjemper om en pallplassering foreløpig er Jurgen Van den Broeck. Belgieren ligger på en åttendeplass, men viste fredag at formen er god da han fulgte etter Wiggins da briten støtet seg opp til Evans' gruppe, over den siste bakketoppen.

Nye angrep utfor?
Lotto-rytteren hadde lite til overs for angrepet til Nibali og Evans og var meget godt fornøyd med at han ikke fulgte dem.

- Jeg har ikke glemt velten jeg hadde i fjorårets Tour de France. I løpet av et sekund kan det være over.

- Jeg har lært at slike angrep i utforkjøringene er lite effektive. Tror du Lance Armstrong ville svart på et slikt angrep? Selvsagt ikke, sa den belgiske klatreren til nieuwsblad.be.

Belgieren og resten av sammenlagtfavorittene har to rimelig tøffe etapper igjen. Lørdagens etappe er rittets kongeetappe og de som drømmer om å frata Wiggins sammenlagtseieren må angripe der. Det er verdt å nevne at de siste 12 kilometerne på den etappen er utforbakke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere