RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Laurent Cipriani (scanpix)

Wiggins: – Det var ikke et angrep

Sist oppdatert:
Sky-kapteinen forklarer til procycling.no hvorfor han dro til på etappens andre fjell.

ANNONAY (procycling.no): «Overraskende» var merkelappen Bradley Wiggins festet i pannen til Cadel Evans etter at australieren angrep snaue åtte mil inn på torsdagens tøffe fjelletappen.

På den 12. etappen var det Sky-rytterens tur til å ta de øvrige rytterne på sengekanten.

Britene satte en voldsom marsjfart oppover Col du Granier. Da hadde et ufarlig femmannsbrudd dannet seg allerede, men Sky ønsket tydeligvis å ha kontroll hele veien opp til toppen.

Wiggins tettet luka selv
Jens Voigt, Christophe Kern og Jeremy Roys mellombrudd var i ferd med å bli kjørt inn, da Kern, Brice Feillu og Jerôme Coppel angrep igjen.

Like etterpå angrep Bradley Wiggins hovedfeltet. Eller det så tilsynelatende ut som et det.

– Var det et angrep fra deg Bradley, eller var det mer en tempoøkning for å holde kontroll i hovedfeltet?

– Det var mer for å ta presset av guttene (Christian Knees og Edvald Boasson Hagen, vår anm.), for de hadde kjørt hardt et godt stykke da. Vi nærmet oss toppen. Det var mer for å nøytralisere angrepet fra Christophe Kern og Jerôme Coppel.

– Sean (Yates) fortalte oss at Coppel ikke var mer enn 12 minutter bak oss sammenlagt. Vi ønsket ikke at han skulle komme seg med i en brukbar gruppe og ta tid i sammendraget, svarer Wiggins på spørsmål fra procycling.no.

(artikkelen fortsetter etter bildet)

Brailsford: – Det krever en viss strategi
Med over 14 mil igjen til mål i Annonay så det unektelig litt merkelig ut at Wiggins skulle angripe der. At det i det hele tatt er han som ser seg nødt til å ta en slik føring, er vi vel heller ikke altfor bortskjemt med å se i Tour de France-historisk perspektiv.

– Det var ikke en angrep, men et forsøk på å kjøre inn mellombruddet, slik at laget ikke trengte å kjøre inn rytterne i utforkjøringen, sier Dave Brailsford til procycling.no.

Ettersom Wiggins følges tettest i sammendraget av lagkompis Chris Froome, er det sikkert en del konspirasjonsteoretikere der ute som ser stuntet som et tegn på at Sky-laget vurderer å kjøre for sistnevnte hest inn mot Paris, også.

Slikt prat vil fremdeles ikke Sky-ledelsen høre noe av.

– Krever det diplomatiske evner av deg som sjef når du har nummer en og to i sammendraget?

– Jeg vil ikke si det, men det kreves en viss strategi. Det er en misunnelsesverdig posisjon å inneha, og det er posisjon vi er takknemlige for å være i. Det er en posisjon vi ønsker å dra nytte av når vi når den siste uka av rittet, sier Sky-sjef Dave Brailsford.

Edvald: – Kan ikke se mye bedre ut
Med et slikt stjernelag til start i touren, har Brailsford også en vrien oppgave med å holde alle medlemmene av laget fornøyd underveis.

I skyggen av Wiggins er det nemlig mange enkeltindivider som med enkelthet kunne satt enda mer farge på årets ritt.

– Målet for dette laget er å vinne Tour de France. Da må alle jobbe mot det målet også, påpeker Brailsford.

Det betyr også at en rytter som Edvald Boasson Hagen mest sannsynlig må belage seg på at årets Tour de France passerer uten en ny norsk etappeseier.

– Sjansene mine blir mindre og mindre hver dag. Det ser ikke så veldig lyst ut, men det er gøy at vi har hatt en såpass bra tour med flere mann på podiet, sier Boasson Hagen til procycling.no.

– Dere har de to første i sammendraget nå, det må vel gi dere en følelse av kontroll?

– Det kan ikke se så veldig mye bedre ut enn det. Forhåpentligvis holder vi det helt inn til Paris, avslutter nordmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere