*Nettavisen* Sport.

Wiggins bør droppe Tour de France

MAILLOT JAUNE: Bradley Wiggins har hatt en magisk 2012-sesong. Neste år står kanskje andre ritt på programmet. Foto: Espen J. Lee (Procycling.no)

Det mener britens mangeårige trener.

29.09.12 13:29

Den første britiske Tour de France-vinneren, Bradley Wiggins, bør ikke tenke på å forsvare seieren fra i sommer. Det hevder Sky-rytterens mentor og trener gjennom mange år, Shane Sutton.

- Det Bradley gjorde i Tour de France var helt fenomenalt, men om vi har appetitten til å gjenta bedriften er jeg ikke sikker på, sier Sutton til Eurosport.

I 2012 har Team Sky og Wiggins hatt en historisk bra sesong, med seire i Paris-Nice, Tour de Romandie, Criterium du Dauphiné og ikke minst Tour de France. 32-åringen kronet sesongen med et OL-gull hjemme i London.

Godt kjent med hvordan Wiggins motivasjon fungerer, mener Sutton at nye målsetninger i 2013 vil gjøre briten godt. Tour de France feier sin 100. utgave, og vil i den anledning komponerer en løype mer passende for Wiggins stallkamerat, Chris Froome.

Likte seg ikke i Frankrike
Nylig uttalte «Wiggo» at presset og mediasirkuset som hersket under kalenderens største sykkelritt, var vanskelig å leve med. Det kokte over for briten da han ble konfrontert med spørsmål om doping.

- Jeg hadde det ikke gøy i Touren. Det var altfor stressende. Alle snakket bare om twitter, minstanke og doping, fortalte Wiggins til La Dernière Heure

Giro d’Italia og Vuelta a España vil derfor være naturlige målsetninger for Wiggins, mener Sutton.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Vinner Bradley alle tre Grand Tours, kan han en gang legge opp som en sann legende, forklarer Sutton videre.

Etter at han krasjet ut av Touren, ble Wiggins senere nummer tre i Vuelta a España i 2011. Det ryktes at neste års Giro d’Italia blant annet skal ha en 52 kilometer lang tempo på programmet, noe som burde passe den belgiskfødte briten godt.

Den endelige Giro d'Italia-løypen for 2013 presenteres på søndag, mens kunngjøringen av neste års Tour de France-detaljer finner sted 24. oktober i Paris.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.