procycling.no har tidligere meldt at klassikergruppa til Team Sky (med blant andre Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch) velger bort Paris-Nice og Tirreno-Adriatico.

I stedet venter en treningsperiode på Tenerife i starten av mars.

Bradley Wiggins har hatt suksess med et slikt opplegg før, og nå røper han at også han dropper etapperittene i mars måned.

- Jeg skal ikke kjøre mange ritt i år. Dette er det siste på en god stund, for jeg drar til Tenerife for å trene, sier Wiggins til Velo News i Oman.

Topper formen inn mot giroen
Samtidig klargjør han at det ikke blir noe av Paris-Nice eller Tirreno-Adriatico. På sesongplanen hans står Katalonia rundt (18-24. mars), Giro del Trentino (16.-19. april) og Liège-Bastogne-Liège (21. april).

Deretter venter sesongens første hovedmål: Giro d'Italia.

Wiggins får trolig følge av unge Joe Dombrowski og Richie Porte til Tenerife. Porte vil få mulighetene i giroen, dersom det skulle skje noe med Wiggins underveis.

- Handler mest om rittdager
Også i 2012 benyttet Sky seg av treningsopphold på Spanias nest største øy.

Laget prioriterte trening for sammenlagtrytterne i slutten av april og i løpet av mai måned, da Wiggins vant sitt første Tour de France sammenlagt. Da returnerte laget til løpskalenderen foran Critérium du Dauphiné - et ritt britene dominerte fra start til mål.

Wiggins sier følgende om gjennomkjøringen i Oman:

- Opprinnelig vurderte vi å kjøre Algarve rundt, men det var usikkert om det ble noe av, så da tok vi dette i stedet. Dette handler mest om å få rittdager i beina.