- Jeg føler meg ikke bra. Jeg har hatt det tøft de siste 24 timene, sa Bradley Wiggins etter onsdagens etappe i Giro d’Italia, via cyclingnews.com.

Det britiske sammenlagthåpet fortalte at han har pådratt seg forkjølelse og luftveisinfeksjon, og at luftveisinfeksjonen har blitt verre det siste døgnet.

- Jeg må bare forsøke å kjempe meg gjennom det og håpe det blir bedre om et par dager, sa 33-åringen.

På giroens første elleve etapper har det vært svært varierende vær. Flere ryttere har slitt med sykdom, og Team Sky har også blitt rammet.

- De fleste rytterne på laget vårt har vært syke. Det har tatt dem tre-fire dager før de har blitt bedre igjen, forklarte Wiggins.

Den neste tøffe etappen for sammenlagtfavorittene er på lørdag. Da skal rytterne klatre til Sestriere, før en førstekategoristigning venter til mål.

I så måte har briten fortsatt et par dager på å komme seg. For det er ikke tvil om at det er en ulempe å være syk når man kjemper om en pallplassering i et av verdens hardeste ritt.

- Når man er syk er alle ritt harde, til og med et lite ritt som Picardie rundt er steintøft da, sa Wiggins.

Så spørs det hvordan torsdagens 134 kilometer lange etappe, hvor værvarselet melder kraftig nedbør, påvirker Sky-kapteinens helse.