*Nettavisen* Sport.

Wiggins feiret med vin og sigaretter

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Britisk presse bringer bildene fra Bradley Wiggins ferie på Mallorca.

15.08.12 11:21

Britisk presse pleier sjeldent å være nådige. Nå bringer dailymail.co.uk bilder fra Bradley Wiggins ferie på nett.

Bildene viser Wiggins som koser seg på ferie på Mallorca, etter å ha vunnet Tour de France og OL. 32-åringen har en forhistorie hvor det er godt kjent at han har drukket i overkant mye alkohol - i perioder.

Nå tyder ikke bildene fra Mallorca på noen overdreven festing, men sigarettrøykingen som også er dokumentert er kanskje ikke like bra for en syklist.

Den anerkjente Velonation-journalisten Shane Stokes er blant de som reagerer.

- Wiggins røyker på ferie - ikke bra, skriver han på Twitter, før han følger opp: - Jeg hater å se noen røyke, spesielt idrettsutøvere.

Drakk tett etter OL-gull
I selvbiografien «Pursuit of Glory» har han selv beskrevet et altoverskyggende alkoholkonsum tidligere i proffkarrieren, og spesielt da han kjørte for Crédit Agricole i 2004 og 2005.

Situasjonen kom for alvor ut av kontroll da han tok tre OL-medaljer i Aten.

«Presis klokka 11 ville jeg stå utenfor den lokale puben og vente på at pubeieren skulle åpne for dagen. Der ble jeg i sju timer, mens jeg drakk 12-13 halvlitere øl».

Kona og sønnen hjalp han ut av problemene
I boka forklarer han også det var kjærligheten til kona og deres førstefødte sønn som hjalp ham ut av problemene.

«Cath og jeg giftet oss den 5. november (i 2004, vår anm.). Det var en veldig fin dag, men som vanlig drakk jeg meg sanseløs. Jeg tror ikke Cath, som var fem måneder på vei, var veldig imponert over dette, men hun håndterte det med så mye stil og verdighet man kan gjøre, når man har hatt en ektemann i noen timer og han allerede oppfører seg som en idiot.»

Det endte med at Wiggins danset breakdance under brudevalsen, og til slutt ble båret i seng av sin hustru.

«Jeg drakk stort sett hele dagen fram til jul. Jeg var utrolig deprimert og slet med å komme meg ut av det. Det var kjærligheten til Cath og Bens fødsel som trakk meg bort fra det».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.