*Nettavisen* Sport.

Wiggins frykter ikke OL-presset

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

- Dette er bare piss i havet i forhold til Tour de France, mener Bradley Wiggins.

01.08.12 10:15

Bradley Wiggins har denne sesongen levert resultater som hører til sjeldenhetene.

Briten vant som kjent årets Tour de France etter en knallsterk oppladning. På veien til starten i Liège vant han blant annet Paris-Nice, Tour de Romandie og Critérium du Dauphiné.

Totalt står 32-åringen oppført med elleve seirer denne sesongen. Nå jakter han sin tolvte under den 44 kilometer lange OL-tempoen i London onsdag.

- Tour de France var en slags «bootcamp». Dette skal bare være piss i havet i forhold til forventninger og press. Det er bare en time, ikke tre uker, så det har vært en utmerket oppladning, sa Bradley Wiggins på en pressekonferanse tirsdag ifølge cyclingnews.com.

- Ingenting skal ha forandret seg siden lørdag (den siste tempoetappen i touren, som Wiggins vant, vår.anm.) hvis man har gjort tingene riktig, som jeg har gjort. Jeg har restituert meg bra, holdt beina i gang, unngått sykdom. Ingenting kan forandre seg i løpet av de ni dagene, så selvtilliten kommer til å være skyhøy, la Sky-rytteren selvsikkert til.

procycling.no har vurdert favorittene. Les mer her!

Trøblete oppkjøring for Martin og Cancellara
Siden verdensmesterskapet på tempo i København i fjor høst har de tre medaljevinnerne, Tony Martin (Tyskland), Bradley Wiggins (Storbritannia) og Fabian Cancellara (Sveits), blitt sett på som de store favorittene foran temporittet i London.

Sølvvinner Braldey Wiggins har som nevnt levert varene. Det samme kan ikke sies om gullvinner Tony Martin og bronsevinner Fabian Cancellara.

De to tempospesialistene har begge slitt med skader. Tyske Martin gjennomførte en helt grei vårsesong, sett bortsett fra sykdom under Paris-Nice, før han veltet under trening i april, noe som kostet han Tour de Romanie-deltakelsen. Like etter skadeavbrekket vant Omega Pharma-Quick Step-rytteren Belgia rundt og det tyske tempomesterskapet.

Under Tour de France var uhellene igjen tilbake. Tyskeren punkterte under prologen og veltet dagen etterpå under den første fellesstartetappen. Etter den niende etappen dro han hjem for å lege et håndleddsbrudd i håp om å komme sterkt tilbake under OL.

Fabian Cancellara fullførte heller ikke i årets Tour de France. RadioShack-Nissan-rytteren dro hjem etter den 10. etappen fordi kona ventet barn. Da hadde riktignok 31-åringen bemerket seg med prologseier og flere dager i den gule trøyen.

Klassikersesongen gikk ikke like bra. Sveitseren brakk kragebeinet under Flandern rundt. Før det rakk han vinne Strade Bianche og en tempoetappe under Tirreno - Adriatico, samtidig som Wiggins var opptatt med Paris-Nice.

Foran årets tour vant han det sveitsiske tempomesterskapet etter to annenplasser på temposykkelen under Sveits rundt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Wiggins: - Jeg kommer ikke til å sprekke
Alle tre syklet OL-fellesstarten lørdag. Martin og Wiggins fungerte som hjelperyttere, mens Fabian Cancellara tilbrakte store deler av dagen i brudd. Det så lenge lovende ut for sveitseren før han veltet med to mil til mål. 31-åringen skadet skulderen i velten og fram til mandag var det uklart hvorvidt han ville forsvare OL-gullet fra Beijing eller ikke.

Les også: Cancellara forsvarer tempogullet

- Tony måtte forlate touren, han brakkhåndlet eller noe sånt. Fabian ble far igjen, men jeg vet ikke om han hadde planlagt å bryte touren. Onsdag får vi vite hvor de står. Det viktigste er at jeg er på riktig spor og presterer slik jeg har gjort tidligere i år. Så får vi se om det er godt nok. Jeg kan ikke spå hva de kommer til å gjøre, svarte Wiggins på spørsmål om rivalenes oppkjøring.

Tour de France-vinneren begrunnet også hvorfor han ser på seg som den største gullfavoritten.

- Referansen er der fra Chartres (forrige lørdag, vår.anm.) og ingenting vil endre seg fra den prestasjonen til onsdag. Jeg har 100 prosent tro på treningsprogrammet til Tim (Kerrison, Wiggins' trener, vår.anm.). Jeg tror også at det er mer mentalt enn fysisk på dette stadiet, og jeg har gjort nok nå til å innse at jeg ikke kommer til å sprekke tirsdag kveld, og at jeg kommer til å kjøre som en dritt onsdag. Prestasjonene mine har vært så stabile (denne sesongen), så jeg tror ikke det kommer til å endre seg. Det kommer av alder og erfaring, påpekte Wiggins.

Om Bradley Wiggins vinner eller sikrer seg en medalje onsdag vil ikke det bli hans første gang i OL-sammenheng. Den tidligere banesyklisten har tre gull, en sølv og en bronse fra de tre foregående OL.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.