Sir Bradley Wiggins er overbevist om at sommerpausen har gjort ham godt.

Wiggins fikk aldri muligheten til å forsvare Tour de France-tittelen han vant i 2012, ettersom en kneskade og en luftveisinfeksjon spolerte oppkjøringen til det franske storrittet.

De samme plagene sendte han også ut av Giro d’Italia, en av hans store målsetninger denne sesongen.

Nå har den 33 år gamle briten hatt tid til å innhente seg, og Wiggins tror formen bare blir bedre inn mot Tour of Britain og VM.

- Det var veldig frustrerende og skuffende ikke å få dra til touren, men det er nok også det beste som kunne skjedd meg. På noen måter har det virket som en oppvåkning, sier Wiggins ifølge Daily Mail.

Wiggins var fjorårets mestvinnende etapperytter og hadde – ifølge ham selv – samme gode form da han gikk inn i årets Giro d’Italia.

Der gikk imidlertid lite etter planen. Dårlig vær, sykdom og velt satte en effektiv stopper for britens sammenlagtambisjoner i corsa rosa.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nå sier Wiggins at formen er tilbake der den var ved inngangen til det italienske treukers rittet. Den tidligere britiske mesteren vant nylig tempoetappen under Polen rundt, hvor han distanserte både Fabian Cancellara og Taylor Phinney med betydelig tidsmargin.

- Man blir påminnet om alt kan ikke gå veien til en hver tid. Etter en dårlig periode setter man virkelig pris på ting. Nå føler jeg meg bra og er tilbake til der jeg var i mai. Nå ser det bra ut med tanke på Tour of Britain og VM.

Froome fortjente touren
I Wiggins’ fravær gikk lagkompis Chris Froome helt til topps under årets Tour de France. Den kenyansk-fødte briten vant tre etapper – inkludert etappen til Mont Ventoux – i tillegg til den imponerende triumfen sammenlagt.

Nå vil Wiggins legge debatten om hvem som skal lede Sky-laget under touren død. Selv om han kanskje er tilbake på startstreken neste år, når touren starter i England, er Froome det naturlige valget som kaptein, mener Wiggins.

- Han gikk inn i rittet som den største favoritten. Med tanke på hva han gjorde i oppkjøringen til rittet, handlet det om å gjenskape de prestasjonene. Det klarte han og det var utrolig, sier Wiggins - som tidligere uttalte at han hjemme i Lancashire ikke orket å se Froome vinne touren.

- Han gjør krav på sin plass nå. Jeg synes han har gjort seg fortjent til å lede laget neste år. Jeg håper å være tilbake også, men det er ikke min avgjørelse. Forhåpentligvis blir jeg plukket ut og kan gjøre en jobb for laget.

Britisk sykkelbom
Fokuset for Wiggins resten av sesongen ligger på VM-tempoen i slutten av september. Mandag starter han etapperittet Eneco Tour som går i Benelux-landene.. Men han skal også kjøre Tour of Britain og Wiggins er stolt hvis han har bidratt til økt sykkelinteresse hjemme i Storbritannia – til tross for den store skandalen rundt Lance Armstrong.

- Flere og flere blir en del av sporten og sykkel er mer populært en noen gang. Jeg håper det fortsetter godt og lenge. Selv med alle problemene sporten har hatt med den «Amerikanske fyren», vokser den stadig. Folk elsker den og det er fantastisk.