- Nei, jeg har ikke hørt noe fram ham under touren, klargjorde Chris Froome overfor procycling.no og resten av verdenspressen under pressekonferansen etter at han hadde avgjort Tour de France.

En gratulasjon skulle heller aldri komme. Det var for sårt for Bradley Wiggins at Team Sky skulle forsvare hans tittel – uten ham på laget.

I boka Inside Team Sky kommer anerkjente David Walsh med nye avsløringer om det kjølige forholdet mellom Sky-kapteinene.

Betalte ikke Froome
I samtale med Walsh avslører Froome at seiersbonusen fra 2012-utgaven av rittet uteble, skriver Velonews.com.

Det vant Wiggins – med et nødskrik, foran Froome. Den kenyanskefødte briten var åpenbart sterkest i fjellene, mens Wiggins var sterkest på tempo.

Gnisningene åpenbarte seg for en hel verden da Froome rykket fra Wiggins oppover La Toussuire. Det måtte noen sinte formaninger fra sportsdirektør Sean Yates på intercallen før det opphørte.

Wiggins har i ettertid svart med å holde igjen seiersbonusen i det lengste. Det kommer fram i Walshes nye bok.

Brailsford tok affære
Andre lagkamerater mottok pengene på et tidligere tidspunkt, men ifølge Walsh var det Dave Brailsford som til slutt måtte ta affære da det nærmet seg VM i Firenze og Froome fortsatt ikke hadde fått pengene han hadde gjort seg fortjent til.

I sykkelsporten er det nemlig normal kotyme at sammenlagtvinneren i touren deler prispengene med resten av laget, og det gjelder alt fra visekapteinen på laget til mekanikeren.

Med andreplassen under 12-touren innkasserte Froome alene 200.000 euro, mens vinneren får 450.000 euro.

Sky Procycling kjørte totalt inn 4 125 862 norske kroner under årets tour, og totalverdien på sammenlagtseieren til Froome var på 3 531 811 kroner.