Gå til sidens hovedinnhold

Wiggins: Ikke komfortabel med «sir Bradley»

Sjenert Tour de France-vinner vil ligge lavt både før og etter prisutdeling.

Bradley Wiggins er stor favoritt til å vinne prisen «BBC Sports personality of the Year». Wiggins kan bli den femte syklisten i historien som sikrer seg den prestisjefylte utmerkelsen. I så fall går han i fotsporene til tidligere lagkompis Mark Cavendish som vant prisen i 2011.

En annen syklist, sir Chris Hoy, vant prisen i 2008 etter tre OL-gull i Beijing. Kort tid etter ble banesyklisten utnevnt til «sir» av den britiske dronningen. Med seier i fire store etapperitt, inkludert Tour de France, og som olympisk mester på tempo, kan det også skje med Wiggins.

- Det ville vært en stor ære, men også ukomfortabelt hvis folk skulle kalle meg «sir Bradley», sier Wiggins i et intervju med Daily Telegraph.

- Jeg vil ikke insistere på at folk kaller meg det. Det vil være en fantastisk ting å ha og å gå gjennom den seremonien. Utmerkelsen er den høyeste du kan få, men jeg vil sannsynligvis ikke bruke tittelen.

Totalt er det tre syklister nominert til årets pris: Bradley Wiggins, sir Chris Hoy og Sarah Storey. Prisen deles ut i kveld.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene