Mandagens pressemøte med Bradley Wiggins foran Giro d’Italia fikk et utfall PR-avdelingen i Team Sky neppe hadde ønsket seg.

Der klargjorde nemlig Bradley Wiggins at han også ønsker å forsvare tittelen i årets Tour de France.

- Vel, jeg skal forsvare den. Og det har vært meningen hele tiden. Det er bare at lagledelsen må bestemme hvem som er kaptein, svarte Wiggins til TV 2 Sporten.

Avkreftet av Froome
Konspirasjonsteoretikere fikk full valuta for pengene da det senere på kvelden kom et tilsvar via lagkompis Chris Froome.

I en pressemelding formidlet via Velonews klargjør nemlig lagets andre sammenlagtkanon at han blir Sky-kaptein under det franske etapperittet.

- Det har vært mange spekulasjoner rundt hvem som skal lede Team Sky i Tour de France i år. Jeg har fått forsikringer fra Sky-ledelsen om at jeg har deres fulle støtte. Ikke på noe punkt har det vært tvil om lederskapet i touren, heter det blant annet i den krystallklare meldingen fra Froome.

Ønsker seg giroen og touren
Maktkampen mellom Wiggins og Froome begynner å utvikle seg til en farse.

Man kan kanskje spekulere i at det hele er et stunt for å forvirre konkurrentene, for i hele år har Sky lagt kabalen opp til at laget skal støtte nettopp Froome i Tour de France.

Avgjørelsen om å sende Wiggins til giroen, taler ikke til hans fordel. Svært få ryttere makter å være på sitt beste under to treukersritt som kommer så tett på hverandre.

- Etter hvert som årene har gått, har jeg fått mer tro på at jeg kan klare å vinne både giroen og touren i samme sesong, påsto Wiggins i Manchester.

Kjørte av egen kaptein i fjor
Gnisningene mellom Wiggins og Froome kom først til overflaten under fjorårets Tour de France.

Rett nok vant førstnevnte rittet, men få var i tvil om at Froome var en minst like god klatrer (om ikke bedre) enn Sky-kapteinen.

De endte som nummer en og to i sammendraget, men mange husker nok øyeblikket da Froome angrep i front av favorittgruppen, og kjørte sin egen kaptein av – før han mottok en beskjed på øret, stoppet opp og ventet på ham igjen.

Les også: - Jeg håper virkelig du fikk lov til dette, Froome

Froome hadde siden sjanser til å gå for etappeseirer, men ble lojalt sittende ved Wiggins side.

Det er i hvert fall liten tvil om at han hadde fått helt andre muligheter på egne vegne, om han hadde kjørt for et annet lag enn Team Sky.

PS! Wiggins og Froome har ikke kjørt ritt sammen siden Tour of Oman i februar. Det rittet vant Froome. Siden har han også tatt sammenlagtseirer i Critérium International og Tour de Romandie. Han ble også nummer to under Tirreno-Adriatico.