Gå til sidens hovedinnhold

- Wiggins kan forsvare Tour de France-seieren

Det frykter i hvert fall Chris Froome.

- Det ser ut som at Giro d’Italia blir et mål for Bradley, slik at Froome kan fokusere på Tour de France, har Dave Brailsford signalisert via Sky Sports.

Åpenbart det Chris Froome ønsker å høre, men i et intervju med Sporza virker det ikke helt som at årets andremann i Tour de France, tør å stole på budskapet.

- Jeg tar det ikke for gitt at Bradley kommer til å hjelpe meg i touren, sier han intervjuet med den belgiske TV-stasjonen.

Froome: - Det er ikke avgjort
procycling.no har nylig omtalt spektakulære detaljer fra det interne dramaet i Sky-laget under sommerens ritt.

Det toppet seg på den 17.-etappen da Froome, øyensynlig, kjørte fra sin egen kaptein:

- Froome, jeg håper virkelig du fikk OK-signalet av Bradley til å gjøre dette, sier sportsdirektør Sean Yates over radiosambandet i Wiggins-dokumentaren «Bradley Wiggins: A Year in Yellow».

Du kan se dokumentaren ved å trykke her!

Overfor Sporza fastholder Froome at ingenting er avgjort med tanke på neste års utgave av rittet.

- Det er ikke avgjort om han forsvarer tittelen. Han kan sikte mot giroen. Dersom lagets mål er at jeg skal gå for den gule ledertrøyen, da kan jeg stole på at Bradley hjelper meg.

- Det var ikke mangel på respekt
Den klatresterke rytteren tapte over to minutter til Wiggins på tempo (sammenlagt var han til slutt 3 minutter og 21 sekunder bak), men i noen av fjellene virket han sterkere enn sin egen lagkaptein.

Derfor ønsker mange å se ham i full blomst fra rittets start på Korsika i 2013.

- Jeg ønsker grønt lys for å angripe tourtronen. Selv om jeg ikke skulle lykkes, og ende på en femte-sjetteplass, vil jeg være fornøyd dersom jeg har gitt alt.

Froome avviser også at han forsøkte å riste av seg Wiggins på den 17.-etappen.

- Laget og Bradley hadde bedt meg om holde meg ved hans side. Det hadde helt klart ikke noe å med mangel på respekt for Bradley å gjøre. Det var mer at vi ble overvåket som lag fra start til må. Folket ønsket å lage en kløft mellom oss, men det var bare konspirasjonsteorier i media, avslutter han.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken