*Nettavisen* Sport.

Wiggins legger seg flat

I SØKELYSET: Bradley Wiggins, 2012 overlegne Tour de France-mester, strever i rampelyset. Foto: Tim de Waele

Regjerende Tour de France-mester beklager at han viste fotografene fingeren.

Det ble en dramatisk onsdag kveld for Bradley Wiggins, da han på sykkel krasjet med en varebil.

Etter å ha ligget til observasjon på sykehuset for en lettere hodeskade, kunne sykkelkongen torsdag sette seg i bilen og dra hjem.

Bakgrunn:Bradley Wiggins fraktet til sykehus

Det var da den noe utradisjonelle mesteren ble såpass forbannet på de nærgående fotografene, at han gjennom bilvinduet viste dem fingeren. Bildet gikk selvsagt verden rundt kort tid etterpå.

- Jeg vil beklage for den gesten jeg gjorde da jeg dro hjem. Jeg var sliten, hadde vondt og ønsket meg bare hjem, men jeg skulle ikke handlet som jeg gjorde. Det beklager jeg, uttalte briten i en pressemelding fra Team Sky.

Les også:Wiggins viste fotografene fingeren

Ribbein og finger til besvær
Der ble det også klart at Wiggins’ skader var noe mer dramatiske enn det først ble antydet. Det var ikke bare store blåmerker og en mørbanket kropp Wiggins fikk etter krasjen. Han har også et brist i et ribbein og en finger ut av ledd.

- Hevelsen i fingeren har gått ned og han slipper å operere den. På mandag skal han inn å ta nye røntgenbilder av ribbeinene. Nå restituerer han seg hjemme hos familien, og det er forventet at han i løpet av kort tid blir helt frisk, uttaler lagets medisinske personell.

Wiggins virker til å være klar for å legge ulykken bak seg og konsentrere seg om den kommende sykkelsesongen.

- Jeg vil utnytte anledningen til å takke alle for de fine tankene og meldingene de siste døgnene. Nå skal jeg tilbringe tid med familien og fokusere på å bli helt frisk.

Også Sutton på bedringens vei
Team Sky opplevde denne uken at en ulykke sjelden kommer alene.

Morgenen etter at Wiggins krasjet gikk også deres trener Shane Sutton i bakken, og australieren ble i likhet med Wiggins fraktet til sykehus.

- Shane gjør fremskritt, men må bli på sykehuset en dag til for observasjon.

- Han har brukket kinnbenet og må etter hvert operere dette, men er i likhet med Wiggins forventet å være tilbake i god form om ikke så lang tid, heter det i pressemeldingen.

Dermed kan det virke som at sesongoppkjøringen fortsetter omtrent som normalt for Team Sky, som helt sikkert håper de allerede har brukt opp ulykkeskvoten for neste sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.