Gå til sidens hovedinnhold

Wiggins maktet ikke uten Edvald

Edvald Boasson Hagen holdt Tour-favorittene under kontroll, men Bradley Wiggins klarte ikke følge opp.

Criterium du Dauphinés sjette og nest siste etappe var en virkelig manndomsprøve. Rytterne skulle over fem kategoriserte stigninger før Le Collet d'Allevard var arena for avgjørelsen av den 192,5 kilometer lange etappen.

Åtte opportunister prøvde lykken fra start. Mauro Finetto (Liquigas), Egoi Martinez (Euskaltel), Cyril Gautier (Europcar), Andrey Amador (Movistar), Kevin Seeldrayers (Quick Step), Juan Manuel Garate (Rabobank), Yuriy Trofimov (Katusha) og Sandy Casar (FDJ) gikk i et tidlig brudd for å forsøke å kapre etappeseieren på den måten.

Men det viste seg at dette ikke var utbryternes dag. I den siste stigningen til Le Collet d'Allevard var det lederlaget Team Sky som tok kontrollen. Bradley Wiggins kommanderte alle mann til front av feltet, untatt Edvald Boasson Hagen.

Briten sparte nemlig den råsterke nordmannen til det det ble virkelig hardt.

Edvald kontrollerte Vino og Evans
Edvald Boasson Hagen viste nok en gang kjempekrefter i det franske etapperittet. Edvald satt i front av feltet oppover den knallharde stigningen. Hverken Alexandre Vinokourov, Cadel Evans eller Joaquim Rodriguez maktet å angripe da gutten fra Rudsbygd satt i tet av favorittgruppen.

Boasson Hagen viste sin utrolige allsidighet da han preget nok en klatreetappe i Criterium du Dauphiné. Edvald har nå preget en tempoetappe, spurtetapper og klatreetapper i oppkjøringsrittet til Tour de France.

Et stykke inn i bakken overlot en utkjørt nordmann teten til sammenlagtfavorittene og angrepene lot ikke vente på seg. Robert Gesink var førstemann ut.

Klatrespesialisten fra Rabobank var tydeligvis ute etter en etappeseier, men klarte ikke holde unna for en jagende Alexandre Vinokourov.

Purito!
Vinokourov angrep Wiggins' gule ledertrøye for å ta over sammenlagtledelsen. Wiggins var defensiv på vei oppover stigningen. Briten forsøkte å kontrollere angrep fra konkurrentene, men så på flere tidspunkt utkjørt ut.

Rodriguez kjørte sammen med Vinokourov en stund, men Astana-rytteren måtte gi opp å følge katalaneren etter forholdsvis kort tid.

«Purito» kjørte rett i fra samtlige, og konkurrentene så han aldri igjen. Bak kjempet Wiggins tappert for å holde hjulet til Vinokourov, Van Den Broeck og Gesink.

Wiggins endte opp med å tape 53 sekunder til Rodriguez, men ikke mye til de største sammenlagtkandidatene. Han tok til og med noen sekunder på Cadel Evans.

Avgjøres til Toussuire
Criterium du Dauphinés syvende etappe er av den kort sorten. Den 117,5 kilometer lange etappen til La Toussuire blir avgjøre for sammendraget, og den kuperte avslutningen kan føre til endringer i sammendraget.

Rytterne skal opp Col de la Croix de Fer før de skal opp avslutningen La Toussuire

Bradley Wiggins har dog en betryggende ledelse på over minuttet. Sky-rytteren må gå på en smell av store dimensjoner for å miste den gule trøya.

Resultater
1. Joaquim Rodriguez Oliver (Katjusja) 5.12,47
2. Robert Gesink (Rabobank) +31
3. Jurgen Van Den Broeck (Omega Pharma-Lotto) +39
4. Christophe Kern (Europcar) +44
5. Alexandre Vinokourov (Astana) +49
6. Bradley Wiggins (Team Sky) +53
7. Chris Anker Sørensen (Saxo Bank-SunGuard) +1,00
8. Jean-Christophe Peraud (AG2R-La Mondiale) +1,04
9. Cadel Evans (BMC Racing Team) +1,08
10. Thomas Voeckler (Europcar) +1,58
...
54. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) +13,01

Sammenlagt
1. Bradley Wiggins (Team Sky) 23.16,11
2. Cadel Evans (BMC Racing Team) +1,26
3. Alexandre Vinokourov (Astana) +1,52
4. Jurgen Van Den Broeck (Omega Pharma-Lotto) +2,13
5. Christophe Kern (Europcar) +2,52
6. Joaquim Rodriguez (Katjusja) +3,01
7. Jean-Christophe Peraud (AG2R-La Mondiale) +3,30
8. Kanstantin Sivtsov (HTC-High Road) +4,14
9. Janez Brajkovic (Team Radishack) +4,22
10. Thomas Voeckler (Europcar) +4,17
...
56. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) +21,15

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken