Etter en totalt mislykket Giro d’Italia pekte Bradley Wiggins seg ut VM-tempoen som årets store mål.

I Polen rundt knuste han både Fabian Cancellara og Taylor Phinney på tempoen. Tirsdag viste han nok en gang at formen er der den skal være før tempoen i VM sykles om åtte dager, 25. september.

Sky-stjernen var nemlig klart best på den 16 kilometer lange tempoen i Tour of Britain. 32 sekunder skilte Wiggins og lagkamerat Ian Stannard, som var nest best.

Viktig for Wiggins
Wiggins vant OL-tempoen på hjemmebane i London i fjor, men jakter fortsatt sin første verdensmestertittel på temposykkelen. En slik ville satt prikken over i-en på en allerede minneverdig merittliste.

Med seieren overtok også Wiggins den gule ledertrøyen i rittet. Det er gledelig for Sky, som brukte store deler av den andre etappen i tet av feltet, uten noe nevneverdig resultat. Stannard tok over andreplassen, mens sveitsiske Martin Elmiger innehar tredjeplassen.

- Det har ikke vært den beste sesongen hittil. Helt siden jeg ikke syklet touren, har jeg trent mye lokalt. Jeg bor bare 20 kilometer unna her og har syklet gjennom denne løypen flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har hele tiden tenkt på denne tempoen.

De mange gjennomkjøringene gjorde at Wiggins kunne kjøre fort gjennom de tekniske partiene, uten å ta særlig risiko. Det hjalp til å vinne foran mange venner og kjente i Knowsley.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Burde passe seg
Nå jakter Wiggins sammenlagtseieren, men må se opp for flere klatresterke ryttere.

- For å vinne disse rittene må jeg få så mye som mulig ut av tempoen og ta alle sekundene jeg kan. Jeg er ikke en like god klatrer som Daniel Martin og Nairo Quintana.

Garmin-rytter Jack Bauer tok tredjeplassen, men måtte se seg slått med 42 sekunder av Wiggins.

En som ikke viste formen han gjerne skulle gjort, var den britiske mesteren Alex Dowsett. Litt skuffende måtte han innse at det var fire ryttere som var bedre i regnværet.

- Ikke min beste dag i dag. Ikke noe hemmelighet at jeg ikke har vært bra i det siste, men jeg tapte ikke ett minutt på det. Fabian (Cancellara) og Tony (Martin) burde passe seg, Bradley flyr, skrev Dowsett på Twitter etter tempoen.

Resultater:

HTML EMBED