Allerede i fjor høst var prestasjonsrådgiver Shane Sutton i Team Sky ute med følgende råd til Bradley Wiggins:

- Det Bradley gjorde i Tour de France var helt fenomenalt, men om vi har appetitten til å gjenta bedriften, er jeg usikker på, sa Sutton til Eurosport i oktober.

Også Sir Dave Brailsford har vært klar på at Chris Froome vil prioriteres i Tour de France. Etter Wiggins nedtur i Giro d’Italia, vil usikkerheten fortsatt henge over Sky i oppkjøringen til Tour de France.

Froome overlegen
Wiggins gjorde det ikke lettere verken for seg selv eller lagkameratene, da han uttalte at han likevel ville dra til Tour de France for å forsvare tittelen.

Wiggins: - Jeg skal forsvare Tour de France-tittelen

Nå får han klar beskjed fra Sutton, hans tidligere mentor og trener, om å rygge unna:

- Ser man på tallenes tale, er det ingen tvil om at Chris Froome er rytteren som prioriteres. Bradley må ta til takke med en hjelperytterrolle, sier Sutton til Daily Mail.

Så langt i sesongen har Froome vunnet Tour of Oman, Critérium International, Tour de Romandie og har en andreplass fra Tirreno-Adriatico.

Uten individuell seier
Bradley Wiggins har ikke prestert på tilsvarende nivå denne sesongen.

- Froome har vunnet jevnt og trutt denne sesongen, og omtrent hvert ritt han har kjørt. Bradley har ikke vunnet siden august i fjor (kun lagtempo med Team Sky, red.anm.), så jeg tror ikke laget har noen problemer med å stille seg bak Chris, slik han også gjorde for Bradley i fjor, melder Sutton.

Også under fjorårets Tour de France var det spenning i luften mellom Froome og Wiggins.

Da ble Wiggins nummer en og lagkompisen nummer to. Og mange hadde nok allerede da en følelse av at Froome var sterkest av de to i de tøffeste fjellpartiene.

- Dersom Brad kjører touren
Sutton sier han forventer å se lagspilleren Wiggins når Tour de France starter på Korsika om en drøy måned.

- Dersom Brad kjører touren, og har kommet seg over sykdommen, er han nødt til å stille seg bak laget. Dersom vi kan få til et dynamisk miljø der nede, og glemme fortiden, tror jeg vi kan ta en ny Tour de France-tittel, sier Sutton som med åpner for nye spekulasjoner om hvorvidt fjorårsmesteren blir å se i det franske etapperittet.

Hva tror du? Blir Bradley Wiggins å se som hjelperytter for Team Sky i slutten av juni? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under artikkelen!