Wiggins’ nye drømmelag

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Tour de France-mesteren tar på seg spanderbuksene og stabler sammen et nytt stjernelag.

07.11.12 11:19

Det har vært noen tunge måneder for internasjonal kvinnesykling. Flere store lag har sett sponsorene forlate idretten, og kvinnene har blitt straffet minst like hardt for herrenes dopingjuks som mennene selv.

Dermed var det stor glede å spore i sykkelmiljøet da DTPC-Honda (Dream Team Pro Cycling Honda) så dagens lys på tirsdag.

Det britiskregistrerte damelaget skal drives av den syklende sjefen Rochelle Gilmore, og får økonomisk støtte av Tour de France-mester Bradley Wiggins’ egen stiftelse.

- Det er veldig bra at det kommer nye lag og det er helt fantastisk av Wiggins å betale av egen lomme for dette, skryter Karl Lima.

Store profiler
Han er sjef for det norske UCI-laget Hitec Products og forklarer at det nye laget i utgangspunktet er et av to lag som splittes ut fra det gamle laget Faren Honda.

Britene har på mange måter overtatt sykkelhegemoniet blant herrene med Team Sky og dobbeltseier i årets Tour de France, og det har lenge vært ventet at den nye sykkelstormakten også ville gå hardt inn på damesiden.

- Det har ligget i kortene en stund, men aldri skjedd. Så gikk Wiggins tidligere i år ut og uttalte at det burde komme på plass noe, men ingen trodde han faktisk skulle gjøre noe med det selv, forklarer Lima til procycling.no.

Men nå er altså «drømmelaget» på plass, og det med et par-tre store stjerner. Det største navnet er den dobbelte verdensmester fra 2010 og 2011 Giorgia Bronzini, men også lageier Rochelle Gilmore har et sterkt navn i sykkelverden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Et spurtlag
Den britiske delen av laget er stort sett banesyklister, med Laura Trott som det store navnet. Hun ble en stor britisk yndling under sommerens olympiske leker, da hun sikret hjemmenasjonen to OL-gull på velodromen. De mer meritterte britiske landeveissyklistene som Lizzie Armistead og Emma Pooley blir ikke å finne på det nye laget.

Dermed er det ironisk nok et svært spurtsterkt lag Bradley Wiggins har bidratt til å stable på beina.

- Etter mine beregninger er de ranket et sted rundt 12-13. plass, noe jeg synes er en god pekepinn på hvor sterkt laget er. De har gode spurtere og vil helt sikkert være gode på flate ritt, men mangler ryttere som kan hevde seg i for eksempel Giro d’Italia, hvor det er mye klatring, forklarer Lima.

- De er ikke helt på Team Sky-nivå ennå, men de har en del store profiler. Det de nok vil slite med er bredden i laget, spår den norske lageieren.

Det er ventet at det nystartede laget vil debutere i Tour of Qatar i månedsskiftet januar/februar.

Her er DTPC-Hondas tropp for 2013: Elinor Barker, Beatrice Bartelloni, Giorgia Bronzini, Emily Collins, Rochelle Gilmore, Mayuko Hagiwara, Dani King, Lauren Kitchen, Amy Roberts, Joanna Rowsell, Anna-Bianca Schniztmeier og Laura Trott.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.