Wiggins styrket ledelsen

Bradley Wiggins (Team Sky) i den røde ledertrøyen i Vuelta a España 2011

Bradley Wiggins (Team Sky) i den røde ledertrøyen i Vuelta a España 2011 Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Briten kjørte fra de fleste konkurrentene på slutten og økte ledelsen i sammendraget.

03.09.11 20:15

Som vanlig gikk det et brudd tidlig på etappen i Vuelta a España. Og det var ett stort brudd som fikk gå på den tøffe etappen, som ble avslutten med to 1.kategorier.

I bruddet var det Rein Taaramäe og David de la Fuente som viste seg å være de sterkeste.

De to klatret sterkest oppover av de i bruddet, og inn i den siste 1.kategorien var de to i teten.

De to i front holdt seg på sykkelen. Det gjorde ikke to av rytterne bak i feltet. Sep Vanmarcke og Karsten Kroon føk ut i samme sving, og TV-bildene viste to ryttere langt nede i lien (vel og merke på forskjellig tidspunkt). Kroon måtte gi seg, mens Vanmarcke kom seg inn i den siste gruppen.

Sterk duo
Duoen kjørte utrolig sterkt, og holdt et jaktende felt på avstand. Bak i feltet prøvde Daniel Moreno seg flere ganger, men kom seg aldri skikkelig avgårde.

Siste gangen Katjusja-rytteren gikk, kontret Juan Jose Cobo. Geox-rytteren hadde ekstremt trøkk i sitt angrep, og fikk raskt en god luke til feltet og Moreno.

Da Cobo lå høyt oppe i sammendraget måtte det reageres bak. Team Sky og Chris Froome tok ansvar, men klarte ikke å tette luken til Cobo. Allikevel kom Sky virkelig godt ut av det.

Manefall blant favorittene
Froomes hardkjør gjorde at flere favoritter fikk det tøft. Vincenzo Nibali og Joaquin Rodriguez var de som fikk det aller tøffest, og slapp med godt over ett minutt. Også Fredrik Kessiakoff og Jakob Fuglsang fikk det tøft opp mot mål.

Taaramäe og Fuente fortsatte imidlertid sitt hardkjør, og tapte lite tid til både Cobo og Wiggins-gruppen. Geox-rytter Fuente valgte å slippe seg ned til Cobo for å hjelpe kapteinen til å ta så mye tid som mulig i sammendraget.

Det gjorde slik at Taaramäe kunne kjøre den siste drøye kilometeren på egenhånd. Estlenderens var Cofidis’ andre i vueltaen. David Moncoutie tok den første.

- Jeg er veldig glad. Det har vært en tøff Vuelta a España for meg, da jeg har vært syk. Men nå er jeg endelig restituert, sa unggutten som også skrøt av laget.

- Vi har ikke World Tour-lisens, men viser hver dag at vi er et meget stort lag. Vi prøver hver dag, og har alltid noen med i teten.

Wiggins i tet
Cobo kom inn på andreplassen, mens Fuente tok tredjeplassen. Bak dem kom Wout Poels, som fikk en liten gruppe på Wiggins-gruppen, bestående av Wiggins, Froome, Bauke Mollema og Denis Mensjov.

Jurgen van den Broeck tapte 15 sekunder til gruppen, mens Nibali og Rodriguez måtte slippe med hele 1.21. Det betyr at Wiggins styrket sin ledelse i sammendraget, selv om han måtte gi litt tid til Cobo.

Etter 14 etapper leder briten syv sekunder foran landsmann og lagkamerat Froome. Sky-duoen blir fulgt av nederlandske Mollema og Cobo.

De nordiske håpene tapte tid i dag, men Fuglsang og Kessiakoff ligger fortsatt høyt opppe, på henholdsvis 5.- og 6.plass.

Resultater:
1. Rein Taaramäe (Cofidis)
2. Juan Jose Cobo (Geox-TMC) +25
3. David De La Fuente (Geox-TMC) +29
4. Wout Poels (Vacansoleil-DCM) +40
5. Bradley Wiggins (Team Sky) +45
6. Christopher Froome (Team Sky) samme tid
7. Bauke Mollema (Rabobank) s.t
8. Denis Mensjov (Geox-TMC) s.t
9. Mikel Nieve (Euskaltel-Euskadi) +55
10. Jurgen van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) +1.00

Sammenlagt:
1. Bradley Wiggins (Team Sky)
2. Christopher Froome (Team Sky) +7
3. Bauke Mollema (Rabobank) +36
4. Juan Jose Cobo (Geox-TMC) +55
5. Jakob Fuglsang (Leopard Trek) +58
6. Fredrik Kessiakoff (Astana) +1.23
7. Vincenzo Nibali (Liquigas) 1.25
8. Maxime Monfort (Leopard Trek) +1.37
9. Jurgen van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) +2.16
10. Daniel Moreno (Katjusja) 2.24

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.