Etter fjorårets fantastiske sesong har Bradley Wiggins slitt med å prestere noe som helst i 2013.

I Giro d’Italia, som var hans sesongmål, måtte han bryte grunnet sykdom etter den tolvte etappen.

Fredag fulgte han opp med å si at han tviler på at han noen gang kommer til å sykle verdens største sykkelritt igjen.

Les også: Wiggins tror ikke han kjører Tour de France igjen

- Fjoråret var grensesprengende
Nå forteller Shane Sutton, som jobbet tett med briten i 2012 og lenge har vært en motivator for Wiggins, at alle seirene i 2012 gjør at han sliter med å prestere i år.

- Wiggins taklet ikke suksessen. I fjor var målet å vinne hvert eneste ritt han syklet. Det var grensesprengende, både for ham og for støtteapparatet. Det ble for mye for ham, forteller Sutton til velonation.com.

Flere tilbakeslag i år
Det overrasket mange at 33-åringen tviler på at han kommer til å sykle touren igjen. Som regjerende mester og sammenlagtrytter trodde majoriteten at han hvert fall kom til å kjøre rittet. Om ikke som kaptein, så hvert fall som hjelperytter for Chris Froome.

En kneskade gjorde at tourplanen måtte kullkastes.

- Jeg er sønderknust av at han ikke kommer til å kjøre flere Tour de France. Men Wiggins er en familiemann, og jeg håper han kan hygge seg sammen med sine nærmeste og få en fin avslutning på karrieren. 2012 var et stressende år for ham, selv om det var en stor suksess, forklarer Sutton.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Wiggins er en nasjonalskatt
Problemsesongen til briten legger likevel ikke en demper på hans status i hjemlandet. Wiggins’ tidligere trener hyller ham for hva han har utrettet i karrieren.

- Han er en nasjonalskatt. Han har ingenting å bevise og har oppnådd alt han har ønsket i sykkelsporten, sier Sutton.

Det siste virker imidlertid ikke Sutton til å være helt enig med seg selv i. Briten nevner nemlig både den individuelle tempoen i VM og Paris-Roubaix som ritt Wiggins ønsker å vinne.

- Det er bare én ting Bradley ønsker å putte på merittlisten nå. Han har allerede vunnet OL-gull på tempo i overlegen stil, men han ønsker regnbuetrøyen. Jeg håper han klarer det.

Tror på Roubaix-suksess
Paris-Roubaix er ikke det rittet man tenker på at en tidligere Tour de France-vinner skal gjøre suksess i. De humpete brosteinene passer nemlig dårlig til en rytter med kroppsvekten man trenger for å briljere i de franske alper.

Sutton tror likevel at Wiggins kan bli en mann Fabian Cancellara og Tom Boonen må se opp for allerede under neste års utgave av «Helvetet i nord».

- Han vil vinne Roubaix. Husk at gutten kan kjøre på 300 watt i seks timer, og han har blitt nummer 25 tidligere (i 2009).

Wiggins’ tidligere mentor trekker frem Fabian Cancellara og Tom Boonens soloseirer de senere årene som eksempler på hvorfor Paris-Roubaix burde passe superslanke Wiggins godt.

- Rittet passer godt for temporyttere og der er Bradley best i verden.