RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wiggins tapte tid

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Briten klarte ikke å følge de andre favorittene i den tekniske finalen.

For halvannen uke siden gjorde Danilo Di Luca comeback etter en dopingutestengelse.

Tirsdag var han svært nære å vinne den fjerde etappen i Giro d’Italia.

Ringreven angrep i etappens siste andrekategori og fikk med seg colombianske Robinson Chalapud.

Stortalent til topps
Duoen fikk en god luke på feltet, og lenge så det ut til at de to skulle gå hele veien inn.

Men det ble litt for tøft. Med omtrent 400 meter igjen måtte Di Luca se seg innhentet av feltet.

Da utnyttet en rytter på den motsatte siden av karrieren muligheten. 23-årige Enrico Battaglin var overlegen i spurten, og kunne juble for det som uten tvil er karrierens største seier.

- Jeg hadde litt uflaks i går (mandag), og i dag ville jeg ta revansje, sier Battaglin etter seieren.

Bardiani-syklisten vant foran landsmennene Fabio Felline og Giovanni Viscnoti.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STORTALENT: 23 år gamle Enrico Battaglin vant sin første etappe i Giro d'Italia da han spurtet til seier på den fjerde etappen.
STORTALENT: 23 år gamle Enrico Battaglin vant sin første etappe i Giro d'Italia da han spurtet til seier på den fjerde etappen.

Wiggins i tredje gruppe
Sammenlagtleder Luca Paolini satt trygt med i feltet, og beholdt dermed ledertrøyen i rittet også etter den fjerde etappen.

- Målet i dag var å beholde ledelsen, og det lyktes vi med, så vi er veldig, veldig fornøyde, sier Paolini etter målgang.

Én som ikke satt med helt i front, var Bradley Wiggins. Grunnet småluker som oppsto etter en velt på slutten, tapte briten 17 sekunder til sine konkurrenter i sammendraget. Det kan vise seg å bli svært avgjørende når sammenlagtstillingen telles opp i Brescia 26. mai.

Briten ligger nå bak hans største konkurrent, Vincenzo Nibali, i sammendraget, og har samme tid som fjorårsvinner Ryder Hesjedal. Det betyr at fjorårets Tour de France-vinner ikke lenger er i førersetet i sammendraget.

Les fyldig referat under resultatene!

Resultater, 4. etappe:
1. Enrico Battaglin (Bardiani)
2. Fabio Felline (Androni Giocattoli) samme tid
3. Giovanni Visconti (Movistar) s.t
4. Rigoberto Uran (Sky) s.t
5. Arnold Jeannesson (FDJ) s.t
6. Cadel Evans (BMC) s.t
7. Beñat Intxausti (Movistar) s.t
8. Ryder Hesjedal (Garmin) s.t
9. Robert Kiserlovski (RadioShack) s.t
10. Luca Paolini (Katjusja) s.t

Sammenlagt:
1. Luca Paolini (Katjusja)
2. Rigoberto Uran (Sky) +17
3. Beñat Intxausti (Movistar) +26
4. Vincenzo Nibali (Astana) +31
5. Ryder Hesjedal (Garmin) +34
6. Bradley Wiggins (Sky) s.t
7. Giampaolo Caruso (Katjusja) +36
8. Sergio Henao (Sky) +37
9. Mauro Santambrogio (Vini Fantini) +39
10. Cadel Evans (BMC) +42

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Slik gikk det til:
Den fjerde etappen av Giro d’Italia brakte rytterne de 256 kilometerne fra Policastro Bussentino til Serra San Bruno.

Som vanlig gikk det et brudd tidlig på etappen. De syv rytterne som kom med i tirsdagens var Johan Le Bon (FDJ), Francis Mourey (FDJ), Emanuele Sella (Androni Giocattoli), Julien Berard (Ag2r), Ioannis Tamouridis (Euskaltel), Miguel Minguez (Euskaltel) og Pim Ligthart (Vacansoleil).

De syv tapre utbryterne fikk en relativt stor luke på feltet. De hadde over seks minutter på det meste. I feltet var det Katjusja som naturlig nok tok ansvar, da de hadde Luca Paolini i La Maglia Rosa.

Etter hvert stabiliserte avstanden seg på rundt fem minutter, noe som er uvanlig lite for et brudd på en så lang etappe. Grunnen var at Sella kun var 2.39 bak Paolini i sammendraget før etappen. Det innså hans bruddkompanjonger.

Ligthart, Le Bon, Minguez og Berard angrep fra de tre andre, og dannet en kvartett i front. Det sørget for at avstanden tilbake til feltet økte litt. Sella, Tamouridis og Mourey ble raskt tatt igjen av feltet.

Avstanden ble likevel ikke så stor som det man kunne forvente. Vini Fantini begynte nemlig å ta ansvar i feltet. Med 65 kilometer igjen var avstanden under fire minutter. Samtidig veltet blant annet Eros Capecchi i feltet.

Det gulkledde laget satte opp et høyt tempo, og plukket jevnt og trutt inn på de fire i tet. Da avstanden tilbake til feltet var på drøye 40 sekunder, angrep Berard og Minguez fra de to andre.

Da befant rytterne seg inne i tredjekategorien til Vibo Valentia. Minguez var tydelig ute etter klatrepoengene, og støtet fra sin franske bruddkompis.

Med 48 kilometer igjen, var det slutt for Ligthart og Berard. Litt senere måtte også Johan Le Bon kaste inn håndkledet.

Nederlandske Dirk Bellemakers ønsket å hente klatrepoeng, og Lotto-rytteren angrep fra feltet. Men selv om de begge prøvde, klarte verken Minguez eller Bellemakers å komme til toppen på tredjekategorien først. Med 42 kilometer igjen til mål ble Minguez hentet av feltet.

Patrick Gretsch angrep med 41 kilometer igjen til mål, samtidig som flere spurtere, deriblant Nacer Bouhanno og Mark Cavendish, ikke lenger klarte å holde følge med feltet.

Tyske Gretsch fikk kort tid senere besøk av Stefano Pirazzi. Italieneren hadde nok trøkk til å ta tredjekategorien foran Gretsch. Giovanni Visconti tok tredjeplassen, og overtok dermed den virtuelle ledelsen i klatrekonkurransen. Duoen i front fikk imidlertid ikke den store luken, og ble raskt hentet inn igjen av feltet.

I nedoverbakken angrep Leonardo Duque, mens Vincenzo Nibali punkterte. Italieneren kom seg imidlertid fort opp igjen til de øvrige favorittene. Også Duque kom i retur til feltet, samtidig som Frederik Willems og Gretsch angrep.

Noen kilometer før andrekategorien startet, var også Gretsch og Willems hentet inn. Marco Marcato gikk kontra da duoen ble hentet inn og fikk følge av Pirazzi. Etter hvert kom også Sylvain Georges, Matteo Rabottini og Carlos Quintero seg opp.

Vacansoleil-rytter Marcato synes det gikk litt for sakte, og valgte dermed å angripe, men ble raskt hentet inn. I hovedfeltet var det Katjusja som tok ansvar for sammenlagtleder Luca Paolini.

Tilbake i front var det Georges’ tur til å angripe. Med 15 kilometer igjen til mål, tok Sky kontroll i hovedfeltet. Da hadde Georges en ledelse på 40 sekunder.

Med 3,5 kilometer igjen av bakken, angrep den italienske veteranen Danilo Di Luca. Han hentet raskt inn Georges, samtidig som han fikk besøk av Robinson Chalapud fra Colombia. Duoen samarbeidet fint, og fikk en god luke tilbake til det Sky-ledede hovedfeltet.

Chalapud var først på toppen av andrekategorien foran Di Luca og Visconti. Det betyr at Visconti leder klatrekonkurransen etter tirsdagens etappe.

Selv om duoen hadde fått en fin luke, hadde de ikke gitt opp kampen bak i hovedfeltet. Det ble en nervepirrende avslutning, og Di Luca ble tatt igjen med rundt 500 meter til mål.

I spurten var det Enrico Battaglin som var klart sterkest, og tok dermed sin største seier i karrieren. Fabio Felline tok andreplassen med Visconti på plassen bak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere