Chris Froome sier han heller vil ha med australske Richie Porte enn landsmannen Bradley Wiggins på Sky-laget under Tour de France.

Rittet starter i Leeds 5. juli. Wiggins vant TdF i 2012, men lagkaptein Froome gikk til topps i fjor. Duoen har vært i tottene på hverandre siden 2012. Forholdet mellom de to er fortsatt surt.

– Når en snakker om plan B, er det en beslutning som laget må ta. Bradley har snakket om å være hjelperytter, ikke å være vår plan B, sier Froome til Daily Mirror.

Bikkjeslagsmål

Wiggins sa nylig at han har som mål å state i Touren etter seieren i California, mens Froome heller snakker opp Porte.

– Richie ser bra ut for øyeblikket og har potensial til å sykle om en plass på pallen, sier Froome.

– Når det gjelder Bradley, blir det et bikkjeslagsmål om de ni andre plassene på laget som skal starte i Yorkshire. Det handler om hva som er best for laget, hvem som er best i sine roller og hva som gir laget best dynamikk, sier Froome.

Skrev om konflikten

Nylig omtalte Froome konflikten med Wiggins i sin nye bok.

– Jeg ville fått kritikk om jeg hadde utelatt det fra min selvbiografi. Hittil har folk bare fått Bradleys versjon. Det var viktig for meg å få fram det jeg mener skjedde. Men dette er ting som er historie nå, påpeker Froome.

29 år gamle Porte var blant de viktige hjelperne i fjellene da Chris Froome gikk til topps i Tour de France i fjor. (©NTB)