RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wiggins tror ikke han kjører Tour de France igjen

Foto: Pascal Pavani (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg er ikke forberedt på ofre så mye, sier briten.

Da sir Bradley Wiggins kjempet om seieren under årets Giro d’Italia i mai, hadde minst ett øye på sommerens Tour de France.

Men en kneskade og en luftveisinfeksjon sendte Team Sky-rytteren hjem fra Italia midtveis i rittet, og 33-åringen har heller ikke god nok form til å kjøre årets franske tour.

Nå innrømmer Wiggins overfor engelske Guardian at han tviler på om han kommer til å kjøre Tour de France igjen.

- For meg har det alltid handlet om å vinne Touren. Det har jeg gjort. Om jeg er ærlig, tror jeg ikke jeg er klar for å gjøre slike offer igjen som jeg gjorde i fjor, med tanke på familien min og slikt. Jeg har oppnådd det jeg har oppnådd. Jeg er utrolig fornøyd med det, sier han ifølge The Guardian.

Den olympiske tempomesteren fra London vant overlegent fjorårets Tour de France. Han triumferte også i Paris-Nice, Tour de Romandie og Critérium du Dauphiné dét året. Men nå ønsker briten å sette seg nye mål.

Les også: Flomødeleggelser truer Tour de France

- Det var et naturlig valg i år, på bakgrunn av prestasjonen til Chris og mine prestasjoner, at han blir lagets leder. Og om han vinner Touren, fortsetter det neste år. Jeg kan leve med det. Jeg dro ikke på høydetreningsleiren før Giroen fordi jeg ønsket å være sammen med familien min. Barna blir eldre, og jeg liker å se Ben (sønnen) spille rugby og andre ting, sier sir Bradley Wiggins.

- Hvis jeg skal gjøre andre ting, blir det ting jeg ønsker å gjøre. Ting jeg er villig til å trene for. Det var stort for meg å vinne touren, en stor reise. Jeg har alltid hatt andre målsetninger og det er andre ting jeg også vil gjøre, sier Wiggins videre.

Roser sin arvtaker
Med Wiggins ute av bildet foran den hundrede utgaven av Le Tour, ligger alt til rette for at Chris Froome skal lede Team Sky i det franske rittet. Etter å ha sagt flere ganger iløpet av årets sesong at han også vil leder laget i Frankrike, vedgår endelig Wiggins kapteinsrollen til sin yngre lagkamerat.

- Chris (Froome) har virkelig hevet seg, han leverer nå og ser ut som han kan vinne et par tourer. Det har vært en naturlig seleksjon i år og prestasjonene hans gjør ham til en verdig kaptein for laget. Og hvis han vinner touren i år blir han også det neste år, sier den belgiskfødte briten.

Les også: Ville blokkere knusende rapport om eget lederskap

Vil vinne tempo-VM
Wiggins retter nå fokus fremover i sesongen og skal etter planen kjøre Polen rundt i slutten av juli. Han skal også kjøre Tour of Britain. Etter det sikter han mot tempoen under verdensmesterskapet i Italia i september.

- VM var alltid et fokus denne sesongen. Dette (skadeavbrekket, red.) gir meg en ekstra mulighet til å fokusere det. Nå har jeg god til å forberede meg til VM, sier Wiggins.

Team Skys mannskap til Tour de France ble presentert torsdag: Chris Froome, Richie Porte, Edvald Boasson Hagen, Peter Kennaugh, Vasil Kiryienka, David López, Kanstantsin Siutsou, Ian Stannard og Geraint Thomas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere