Britiske The Times publiserte torsdag utdrag fra Sean Yates nye bok.

Her letter den tidligere sportsdirektøren i Team Sky på sløret om hva som skjedde etter at Chris Froome kjørte lagkaptein Bradley Wiggins av hjulet under 2012-utgaven av Tour de France.

Før etappen ledet Wiggins med to minutter og tre sekunder på Froome. Ytterligere 18 sekunder bak fulgte daværende Liquigas-Cannondale-kaptein, Vincenzo Nibali.

Froome var gitt grønt lys til å angripe innenfor den siste halve kilometeren. Han var interessert i å stagge en aggressiv Nibali og samtidig kjøre Cadel Evans av lasset i kampen om 2.-plassen.

- Wiggins følte seg dolket i ryggen
Men den kenyanskfødte briten slet likevel med å holde seg til planen. Fire kilometer fra toppen kom det famøse angrepet som sendte hans egen lagkaptein i trøbbel.

- Wiggins følte seg dolket i ryggen. Han kunne ikke forstå hvorfor han (Froome) ikke overholdt avtalen, spesielt ettersom alt gikk så bra. Det var bare fire kilometer til toppen og Brad vant rittet med tre minutter, så regnestykket viser at han likevel hadde stått komfortabelt på toppen av podiet i Paris.

- Uansett var psyken hans skjør, og den psykologiske knekken kunne ha blitt den store knockouten, skriver Yates i boken ifølge The Times.

Den engelske sportsdirektøren skriver videre at Wiggins truet med å forlate rittet samme kveld.

I en tekstmelding skal han ha skrevet til Yates at «jeg tror det best for alle om jeg reiste hjem».

Ble overtalt til å fortsette
Yates og Dave Brailsford skal ha overtalt Sky-stjernen til å fortsette rittet. Sistnvente beskrives som «konfliktsky» i boken og skal ha sluppet unna reprimande etter stuntet mot sin egen kaptein.

For Wiggins endte ting likevel godt. Han sto øverst på podiet i Paris – med Froome på andreplass, og vant OL-gull på hjemmebane i tempo samme sommer.

Senere ble han adlet og kåret til årets idrettspersonlighet i Storbritannia , mens Froome fikk oppfylt sin store drøm da han vant årets Tour de France.

I etterkant av seieren innrømmet han overfor verdenspressen at forholdet til Wiggins ikke var det aller beste:

- Nei, jeg har ikke hørt noe fram ham under touren, avslørte han fra podiet i Annecy-Semnoz da den gule ledetrøyen endelig var sikret.