*Nettavisen* Sport.

Wijnaldum involvert i begge målene mot Liverpool

GOAL: Newcastles Georginio Wijnaldum feirer etter at hans skudd ble ble styrt i mål av Liverpools Martin Skrtel. Foto: Andrew Yates (Reuters)

Nederlenderen ordnet Newcastle-seier.

06.12.15 19:26

NEWCASTLE UNITED - LIVERPOOL 2-0

Det var knyttet stor spenning til hvordan Liverpool kom til å sette ut i bortekampen mot Newcastle etter at de regelrett smadret Southampton i ligacupen i midtuka.

- Det er den følelsen man har nå hvis man er Manchester United-, Chelsea, Tottenham- eller Arsenal-supporter. Det Liverpool driver med nå, det er skremmende, altså, meldte Aleksander Schau i TV2-studio før kamp.

Det var lite skummelt over det Liverpool holdt på med søndag kveld på St. James' Park og hjemmelaget tok en uventet 2-0-seier over de røde etter et selvmål fra midtstopper Martin Skrtel og et mål av Georginio Wijnaldum.

Etter kampen var ikke Aleksander Schau like fornøyd med det han hadde sett på skjermen i TV2s studio:

- Jeg blir nesten litt skuffa på Premier Leagues vegne. Vi sitter og ser et antatt topplag, og vi vet at dette har vært et underpresterende Newcastle, og så får vi det første skuddet på mål etter 88 minutter. Det er dårlig kvalitet, ekstremt lav treffsikkerhet, uoppfinnsomt.

- Kvalitetsmessig så er dette ... Jeg tar dette nesten litt personlig, så dårlig syns jeg det var ut ifra hvor gode fotballspillere som var utpå der, oppsummerte Schau om det han hadde sett på St. James' Park.

- Bedre å tape på en dårlig dag enn på en god dag

Jürgen Klopp var skuffet etter kampen, men tok ikke tapet for tungt.

- De (Newcastle) fortjente seieren. Kanskje vi fortjente et poeng, men vi burde egentlig klart tre poeng i dag. Dessverre var vi ikke gode nok, sier Klopp etter kampen.

Liverpool-sjefen er helt sikker på at laget hans kommer sterkere tilbake, og han er glad for at tapet kom på en dårlig dag i stedet for på en god dag.

- Vi kan bedre enn dette. Presset vårt var ikke godt nok, og det var svakt av oss. Men heldigvis er det bedre å tape på dårlige dager enn på gode dager.

Uryddig førsteomgang

Med tremålscoreren fra Southampton-kampen, Divock Origi, samt Daniel Sturridge, på benken så Liverpool rufsete og ujevne ut i første omgang på St. James Park.

Jordon Ibe suste nedover vingen for bortelaget og skapte et hav av problemer for Newcastle, men sluttproduktet var aldri spesielt skummelt. Heldigvis for Liverpool så var ikke Newcastle stort bedre.

Likevel skulle Liverpool ha tatt ledelsen i det 21.minutt når Alberto Morenos corner stusset i en Newcastle-spiller og falt ned foran Christian Benteke. På halvspretten klarte den belgiske spissen å smelle ballen høyt over mål fra rundt tre meter.

Deretter og ut ble omgangen preget av mye uryddig og rufsete angrepsspill der begge lag kom til halvsjanser. Newcastle fikk sin største i det 43.minutt, da også fra en corner.

Jack Colbacks corner ble stusset videre av Papiss Cissé og Chancel Mbemba ruvet høyest. Dessverre for hjemmelaget så headet kongoleseren over mål.

Ibe fikk lov til å avslutte omgangen med et skudd som seilet over mål, hvilket fint oppsummerte at første omgang ikke akkurat var mye å skrive hjem om mellom Newcastle og Liverpool.

Rufsete mål

Newcastle gikk ut i et høyere press i andre omgang og lot ikke Liverpool få lov til å ha kontrollen. Det var spesielt nedover Liverpools venstreside at kombinasjonen Daryl Janmaat og Moussa Sissoko fant mye rom.

Dette rommet skulle vise seg å være vitalt for Newcastle da sistnevnte svingte inn et innlegg i det 69.minutt. Det ble møtt av Georginio Wijnaldum som dro med seg ballen videre.

Han hamret ballen mot Liverpools mål, og en styring i de rødes Martin Skrtel hadde keeper Simon Mignolet utspilt. Reprisene viste at Wijnaldums skudd mest sannsynlig hadde gått utenfor, derfor vil nok den slovakiske midtstopperen bli kreditert med et selvmål.

Liverpool snytt

Daniel Sturridge kom på etter timen, men slet med å involvere seg. Han ble uansett spilt igjennom av Adam Lallana i det 75.minutt, men avslutningen med høyrefoten traff ikke mål.

De røde fra Beatles-byen har uansett grunn til å føle seg snytt. I det 79.minutt sendte kaptein James Milner en nydelig crosspasning igjennom til Alberto Moreno som bredsidet ballen i mål.

Det ble avviket for offside, men reprisene viste at det mest sannsynlig skulle ha stått, og at Liverpool skulle hatt en scoring.

Wijnaldum sikrer seieren

Liverpool pøset på i angrep mot slutten av kampen, og Dejan Lovren var nær på en corner. Keeper Rob Elliott tok en sjanse på å nå James Milners corner, men misset totalt. Dessverre for Liverpool gikk den kroatiske midtstopperens heading over mål.

Den endelige punktumet skulle komme på overtid når Liverpool sendte flere spillere i angrep. Igjen var det Sissoko som skulle finne Wijnaldum, og nederlenderen vippet ballen enkelt over Mignolet og sikret hjemmelaget en veldig etterlengtet 2-0-seier.

Triumfen betyr at Steve McClaren og Newcastle hopper over erkerival Sunderland på tabellen, men befinner seg fortsatt på nedrykksplass. Liverpool faller ned på syvendeplass før neste ukes hjemmekamp mot West Bromwich Albion.

Annonsebilag