Gå til sidens hovedinnhold

Wilbek vil ha gull

Ulrik Wilbek var fornøyd med bronsemedalje i sitt første mesterskap som herretrener for Danmark.

ZÜRICH (TV 2 Nettavisen): DANMARK - KROATIA 32-27: Ulrik Wilbek var mannen som startet det danske håndballeventyret på damesiden. Den slu taktikkeren førte Anja Andersen & co til to EM-gull, ett OL-gull og ett VM-gull.

Etter danskenes fiasko i VM i fjor, valgte Torben Winther å takke av som trener for herrene og plutselig var Wilbek igjen landslagstrener, men nå for herrene.

Fornøyd med bronse
I sitt første mesterskap på benken, har han ledet de danske herrene til bronsemedalje i EM, deres tredje på rad i et europamesterskap. Og han innrømmer overfor pressen at kanskje det var like greit at man ikke slo Spania i semifinalen lørdag.

- Jeg tenkte litt på det i går etter at vi hadde tapt semifinalen. Tenk om vi hadde gått til topps i mitt første mesterskap. Tenk hvilke forventninger det da ville blitt. På en eller annen måte så føler jeg at dette er den rette veien å gå, smiler han.

Den ambisiøse treneren har helt klart ambisjoner om å klatre på seierspallen. Han håper danskene kan stabilisere seg på et høyt nivå og unngå fiaskomesterskap som i Tunisia.

- Stabilitet må til. Nå har vi kvalifisert oss til de to neste mesterskapene, men jeg har alltid sagt at jeg ikke aksepterer noe resultat dårligere enn nummer åtte. Vi vil helst helt til topps en gang. Vi skal helt til topps, sier Wilbek.

Gull er best, uansett
Han viser til hvor jevnt mesterskapet er. Ikke mye skulle til for at danskene skulle vært ute i mellomrunden.

- Vi skal vite det at dersom vi hadde tapt ett poeng mot Island, så skulle vi spilt VM-kvalifisering mot Sverige nå, sier han.

Man kan ikke sammenligne damehåndball med herrehåndball, men Wilbek vil ikke sette prestasjonen i dette EM foran de store triumfene han feiret med damelandslaget på 1990-tallet.

- Jeg har fire gullmedaljer. De kommer alle foran denne bronsemedaljen. Selv om konkurransen er større på herresiden enn på damesiden. Gull det er stort, sier han til TV 2 Nettavisen

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021