*Nettavisen* Sport.

Wilfried Zaha fyrer løs mot behandlingen i Manchester United: - De forsøkte å ødelegge karrieren min

FYRER LØS: Wilfried Zaha snakker åpent om tiden i United og ønsket om å spille i Champions League. Foto: Lee Smith (Reuters)

Crystal Palace-stjernen åpner opp om den tunge tiden i Manchester United, og om å ville teste seg på det øverste nivået i fotball.

20.04.19 11:00

Wilfried Zaha har befestet sin posisjon som en av Premier Leagues største stjerner i Crystal Palace de siste sesongene. Ivorianeren anses av mange som kanskje den beste spilleren som ikke spiller for en av klubbene på øvre halvdel av tabellen i England.

26-åringen er uansett ikke fremmed for spill i de aller største klubbene. For seks år siden ble han den siste spilleren signert til Manchester United av Sir Alex Ferguson,

Zaha fikk aldri spilt under den legendariske skotten. Han ble klar for United i januar 2013, men sluttet seg ikke til troppen før sommeren. Da hadde Ferguson valgt å gi seg som United-trener.

Les mer: Lørdagens Premier League-rykter

Ble tatt ut av troppen

David Moyes, som siden erstatter Ferguson, fikk ikke det beste ut av Zaha. Ivorianeren forteller at skotten overhode ikke gjorde livet enkelt for ham på Old Trafford.

- De forsøkte å ødelegge meg på alle mulige måter, og å ødelegge karrieren min uten grunn, sier Zaha til Daily Mail.

Klikk på bildet for å forstørre.

MISMATCH: Det ble ingen United-suksess under David Moyes for Wilfried Zaha. Foto: Nicolas Asfouri (AFP)

- Å spille for Manchester United var tidenes mulighet for meg. Det var over all forventning, men så ble jeg behandlet på den måten. Jeg gjorde mitt beste på hver eneste trening for å vise hva jeg kan.

Zaha forteller at Moyes blant annet skal ha vært kritisk til måten angriperen kledde seg, og skal også ha kritisert ham for bilen han kjørte. Det hele kulminerte i at Zaha ikke engang var i Uniteds tropp til Champions League.

- Da han tok meg ut av Champions League-troppen og satte inn Adnan Januzaj, som ikke engang hadde spilt for førstelaget, så skjønte jeg at dette handlet om noe helt annet enn fotball. Om det ikke handlet om fotball, eller ferdighetene mine, hva kunne jeg da gjøre, spør Zaha retorisk.

Han ble til slutt sendt ut på lån til Cardiff, som da ble trent av nåværende United-sjef, Ole Gunnar Solskjær, men maktet kun å levere «et spøkelse av seg selv» under den norske treneren.

Heller ikke under Louis van Gaal maktet Zaha å finne tilbake til formen i United. Etter et låneopphold i gamleklubben Crystal Palace ble overgangen gjorde permanent i 2015.

Les mer: - United-stjernene må ta 25 prosent i lønnskutt om de ikke kvalifiserer seg til Champions League

Stor interesse

I Palace har 26-åringen levert i sesong etter sesong. Men til tross for at han har kontrakt med klubben frem til 2023, gjør han det klinkende klart at han nå må forsøke seg på et høyere nivå.

- Om jeg skal bli bedre, og mestre de tingene jeg vet jeg er kapabel til, så må jeg spille på det aller høyeste nivået og vinne trofeer. Jeg er heldig som har fått kommet så langt i min karriere, men jeg føler jeg har mer å tilby, sier Zaha.

- Jeg må oppleve Champions League. Jeg trenger den sjansen, det er alt. Så skal jeg ordne resten.

Selv mener han at hans ferdigheter fort kan sammenlignes med de aller beste spillerne i Europas gjeveste klubbturnering.

- Jeg ser Kylian Mbappé og Ousmane Dembélé, den typen spillere, og med tanke på dribleferdigheter så er jeg helt på deres nivå. De har bare plattformen der de kan prestere.

Daily Mail skriver at Palace hadde flere interesserte klubber sist sommer, men maktet å få signert Zaha på en lengre avtale. Tottenham og Manchester City er blant klubbene som har blitt nevnt i forbindelse med ivorianeren de siste årene.

Samme avis skriver at mulighetene for en retur til Manchester United «har økt» med at det nå er Solskjær som er trener for United.

26-åringen har hatt en god sesong i Crystal Palace, og har levert åtte mål og åtte målgivende for Roy Hodgsons mannskap, som i skrivende stund ligger på 13. plass i Premier League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag