Williams spolerte Henins drømmecomeback

Foto: AFP/Scanpix

Justine Henin ga Serena Williams kamp, men den amerikanske jenta ble for tøff til slutt i finalen i Australian Open.

30.01.10 15:27

Justine Henins comeback til tennissporten har vakt oppsikt. For belgiske Henin, som av mange anses som en av de aller beste spillerne i sin generasjon, spilte seg helt fram til finalen etter en pause på 20 måneder.

Og kanskje forventet mange at skjebnen hadde bestemt at Henin skulle vinne denne turneringen. Og mot verdensener Serena Williams skulle vi være vitne til en meget spennende finale.

Bølget frem og tilbake
Etter et førstesett der Williams viste sin fysiske overlegenhet og vant 6-4, skulle Henin svar i det andre settet.

For plutselig var det Williams som slet med Henins spill, og den belgiske comebackdronningen fant virkelig ut hvordan hun kunne knekke Williams. Til slutt lyktes hun med å vinne andresettet 6-3. Dermed lå det til rette for et nervepirrende sistesett.

Det ble likevel aldri som man kunne håpet på. Williams fant tilbake til det spillet hun viste i førstesettet, mens Henin virket å være sluttkjørt. I tillegg sviktet Henins serve.

Dermed kunne Williams ta hjem sistesettet med sifrene 6-2. Dermed tok hun sin femte seier i Australian Open og sin andre på rad. Kun australske Margaret Court har flere seirer med sine sju på rad fra 1960 til 1966.

- Sees til neste år
Men til tross for at Williams til slutt ble for sterk, var nok Henin til syvende og sist mest glad for å være tilbake i manesjen, og samtidig vise at hun fortsatt duger.

- Det har vært to følelsesladde uker. Jeg trodde ikke dette kunne skje, men når det først skjer er dette det beste sted å start. Takk for støtten, sa Justine Hening da hun mottok sin premie for andreplassen.

- Og nå kan jeg helt sikkert si: Vi sees til neste år, utbrøt Henin, til stor jubel fra tilskuerne.

Også Serena Williams hyllet Henin i sin takketale.

- Jeg må gratulere Justine, som ga meg så mye kamp i dag. Det kunne tippet begge veier, og hun er virkelig tilbake nå, sa Williams, som med seieren kunne innkassere i overkant av ti millioner kroner.

Søndag går herrefinalen, mellom Roger Federer og britiske Andy Murray.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.