Williams ustoppelig i Wimbledon

I SLAG: Serena Williams er ustoppelig for tiden.

I SLAG: Serena Williams er ustoppelig for tiden. Foto: Stefan Wermuth (Reuters)

Serena Williams er på vei mot sin sjette Wimbledon-tittel.

Etter å ha slått Maria Sjarapova 6-2, 6-4 i torsdagens semifinale, kan Williams glede seg over sjansen til å sikre en sjette Wimbledon-tittel i single.

I lørdagens finale venter spanske Garbiñe Muguruza som er klar for sin første Grand Slam-finale etter å ha slått Agnieszka Radwanska i tre sett.

Vinner Williams finalen, vil hun for første gang siden 2003 være mester i alle fire Grand Slam-turneringene samtidig. Da vil hun også være en hjemmeseier i US Open unna å bli den første siden Steffi Graf i 1988 som vinner alle fire i et kalenderår.

Williams gikk hardt ut og brøt Sjarapovas serve direkte. Den russiske spilleren er uten seier mot Williams siden 2004 og hadde egentlig aldri sjanse til å avverge sitt 17. strake tap i de innbyrdes oppgjørene.

Etter enkel Williams-seier i første sett startet det litt bedre for fjerdeseedede Sjarapova i annet sett, men på stillingen 2-2 klarte Williams å bryte serven nok en gang. Etter 79 minutter var det hele over.

Lenge siden sist
Lørdag er Williams ute etter sin sjette Wimbledon-triumf. Den forrige kom i 2012.

– Jeg var litt nervøs fordi det var semifinale, og det er lenge siden jeg har kommet så langt i Wimbledon. Det var ikke lett, men da hun hevet spillet sitt greide jeg å heve mitt, sa Williams, som nå har vunnet 27 kamper på rad i Grand Slam-turneringer. I år har hun 38 seirer på 39 kamper totalt.

Hun kan lørdag vinne sin 21. Grand Slam-tittel. Hun har denne sesongen vunnet både Australian Open og Roland-Garros.

Williams står med seks Australian Open-titler, tre seire i Roland-Garros, fem i Wimbledon og seks i US Open.

Målløs Muguruza
Garbiñe Muguruza sikret seg finaleplass ved å slå Agnieszka Radwanska i torsdagens første semifinale. Det er 19 år siden forrige gang en spansk kvinne var i Wimbledon-finale og 21 år siden forrige spanske vinner (Conchita Martinez).

21 år er også Muguruzas alder. Hun tok seg til finalen med 6-2, 3-6 og 6-3 i en match som varte litt over to timer. Fra før var hennes beste Grand Slam-resultat kvartfinale i Roland-Garros i 2014.

– Jeg har jobbet hele livet mitt for å komme hit. Jeg har ikke ord, sa Muguruza etter at seieren var sikret.

Muguruza er seedet som nummer 20, men på grunn av Wimbledon-bravadene klatrer hun inn i topp ti på WTA-rankingen.

For Radwanska endte semifinalen bittert. I siste game ropte noen av hennes sekundanter «ut» på et slag fra Muguruza. Hun stoppet og ba om videodømming. Ballen viste seg å være på linjen, og Muguruza fikk en matchball som hun utnyttet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.