RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VANT: Serena Williams startet feiringen ute på centercourten etter å ha slått den spanske overraskelseskvinnen Garbiñe Muguruza i to strake sett lørdag. Dermed sikret Williams seg sin sjette Wimbledon-triumf.
VANT: Serena Williams startet feiringen ute på centercourten etter å ha slått den spanske overraskelseskvinnen Garbiñe Muguruza i to strake sett lørdag. Dermed sikret Williams seg sin sjette Wimbledon-triumf. Foto: Toby Melville (Reuters)

Williams vant, men fikk ingenting gratis

- Jeg må bare si at det føles veldig bra.

Serena Williams misset på den første matchballen mot den spanske overraskelseskvinnen Garbiñe Muguruza, men annen gang hun fikk sjansen ble det full klaff.

Med sin sjette Wimbledon-triumf er amerikaneren den eldste kvinne som har vunnet Wimbledon eller noen av de andre Grand Slam-titlene. 33 år og 289 dager gammel slo hun rekorden til Martina Navratilova.

Det gjorde hun med settsifrene 6-4, 6-4 over den 20.-rankede spanske overraskelseskvinnen, som utrolig nok klarte å nå helt til finalen etter både frisk og underholdende tennis underveis i turneringen.

Rutinerte Williams hadde full kontroll i finalen, selv om hun ikke fikk noe gratis.

- Jeg må bare si at det føles veldig bra, ja, nærmest helt fantastisk å stå her med trofeet nok en gang. Jeg visste nesten ikke at kampen var over, for Muguruza kjempet fantastisk bra. Jeg er overbevist om at hun kommer til å stå med dette trofeet i hendene veldig snart, sa Williams etter triumfen. Det var hennes 21. Grand Slam-seier i karrieren.

Historisk

For annen gang er Serena Williams mester i alle fire Grand Slam-titlene på en og samme tid. Forrige gang det skjedde var i 2002-03 sesongen. Det var nok større for henne å vinne noe så sjeldent som en ny «Serena Slam» enn å kunne putte 2,7 millioner dollar (vel 21 millioner kroner) på konto etter seieren.

- Jeg kan nesten ikke tro at jeg nå holder alle fire Grand Slam-titlene på samme tid for annen gang i karrieren min. Det er stort og veldig moro, slo Williams fast.

Muguruza, som spilte sin aller første Grand Slam-finale, åpnet kampen med stor autoritet. Hun klarte også å beholde roen og stresset den amerikanske storfavoritten til tre dobbeltfeil i første game.

Det var den spanske jenta som var skarpest i åpningen, men Williams tok seg sammen og utlignet til 4-4. Deretter spilte hun på hele registeret og vant første sett 6-4.

I det andre settet sikret Williams seg en 5-2 ledelse. Muguruza ga seg imidlertid ikke og klarte å gå opp til 5-4 etter å ha slått tilbake en matchball fra den amerikanske favoritten. Annen gang Williams hadde sjanse til å serve hjem seieren, gjorde hun det blankt. Den andre matchballen hun fikk, rotet hun ikke bort.

Stolt og lykkelig

Det er ingen tvil om at nederlaget for Serena Williams ikke var veldig tungt å bære for Muguruza. Hun jublet også etter finalen, nesten som om hun skulle ha vunnet, og det var en aldri så liten seier for henne bare å ha nådd så langt.

- Dette var helt fantastisk, og jeg har ikke ord til å beskrive den følelsen jeg står her med. Jeg er både stolt, veldig stolt, og lykkelig, sa den spanske 21-åringen.

- Det er en drøm som blir til virkelighet for meg å få spille en Grand Slam-finale, og jeg vil sende mange gratulasjoner til Serena Williams, som nok en gang beviste at hun er verdens beste, sa Garbiñe Muguruza.

Serena Williams var storfavoritt og innfridde fullt ut. Vinner hun også US Open senere i år, vil hun være den første siden Steffi Graf i 1988 som vinner alle fire Grand Slam-turneringer i samme år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere