Den brasilianske landslagsstjernen Willian (32) har skrevet under for Arsenal, og bundet seg til klubben i tre år.

Dette ble offentliggjort av Arsenal fredag morgen.

Følg overgangsrykter direkte her!

32-åringen har dermed fått treårsavtalen han ikke fikk hos sin tidligere arbeidsgiver og Arsenals byrival Chelsea. Willian har bundet seg til Emirates Stadium ut sesongen 2022-23.

Imponerte Arteta

- Jeg tror han er en spiller som virkelig kan utgjøre en forskjell for oss, sier Arsenal-trener Mikel Arteta i en kommentar, og tilføyer:

- Vi har fulgt ham gjennom de siste månedene, og vi hadde et klart mål om å forsterke den offensive midtbanen og kantposisjonene. Han er en spiller som gir oss mye anvendelighet og kan spille i tre ulike posisjoner.

Arteta påpeker at Willian også har verdifull erfaring fra det meste i fotballens verden, men at brasilianeren likevel har ambisjoner om å løfte Arsenal tilbake til toppen.

- Jeg er veldig imponert av samtalene vi har hatt med ham, og hvor sterkt han ønsket å komme hit, sier den spanske treneren.

Les også: Fredagens Premier League-rykter

I engelsk klubbfotball er Willian en merittert og rutinert spiller. Han kan se tilbake på to Premier League-titler og en FA-cuptittel, i tillegg til en Europa League-triumf i løpet av sju sesonger i Chelsea.

Offensivt tilskudd

Totalt har han spilt 339 kamper, scoret 63 mål og levert 56 målgivende pasninger hos Arsenals londonrival.

Les også: Gode nyheter for RBK: Backprofil er friskmeldt og kampklar

For landslaget til Brasil er det blitt 70 kamper og ni scoringer. Han debuterte for «Seleção» i 2011, og han var med både under VM-sluttpillet i hjemlandet i 2014 og i Russland-VM fire år seinere.

Med Brasil vant Willian Copa América i 2019, og spilte også i tilsvarende turnering i 2015, samt under Copa América Centenario året etter.