*Nettavisen* Sport.

Wilmann har planen klar

Foto: Foto: Camilla Torgersen / Studio Alsvik

- Jeg har aldri tvilt på at jeg blir proff, sier Frederik Wilmann til procycling.no.

27.11.11 10:06

Frederik Wilmann har vært på samling med sitt nye lag Christina Watches denne uken.

- Det har vært bra, og vi har gjort alt annet enn å trene, sier Wilmann til procycling.no.

- Jeg har fått opplevd gutta på en annen måte enn på sykkelen. Det har vært meget spennende, og jeg har fått et godt inntrykk. Det har vært fokus på teambuilding. Vi var en hel dag på en militærleir, og gjorde noen ganske heftige ting og flyttet noen grenser.

Samlingen var Wilmanns første med laget som blant annet har stjernen Michael Rasmussen på lønningslisten. Rasmussen har flere ganger kjempet mot de beste klatrerne i verden under Tour de France, og Frederik Wilmann tror han kan lære mye av «Kyllingen».

Mye å lære
- Det er utrolig mye å lære av han. Jeg har stor respekt for han, og han er en stor rytter. Han er en fin kar med mye erfaring og kunnskap. Jeg er ung og har fortsatt mye å lære. Jeg lytter og tar til meg det jeg kan, forteller Viggja-gutten.

Før neste sesong bytter 26-åringen ut Joker Merida-drakten med Christna Watches’ sorte og blåe antrekk. Det betyr at han går fra Norges største lag til Danmarks største kontinentallag. Forskjellen på de to lagene er derimot for tidlig å si noe om.

- Det kan jeg ikke si noe om, men jeg har fått et veldig godt førsteinntrykk. Vi vil bli et slagkraftig lag, med mange gode ryttere med mye erfaring. Vi får se hvem som blir best i sesongen. De (Christina Watches) var 16 ryttere i fjor og nå er det bare fem eller seks igjen, så det er ikke lett å si hvor bra laget er, men det er godt, reflekterer Wilmann.

Trengte forandring
Wilmann har kjørt på Joker Merida (eller Maxo Bianchi som det het i starten) siden 2005, med unntak av et mislykket opphold i Nederland og Skil-Shimano. Nå ser den klatrestyrke rytteren frem til et nytt lag.

- Jeg ser frem til noe nytt. Jeg har ikke noe vondt å si om Joker, og jeg trivdes veldig godt der både før og etter oppholdet i Skil, men jeg ser frem til å sykle med andre ryttere. Jeg trenger noen nye ting.

Og det er én ting som er helt sikkert, Frederik Wilmann skal sykle for et lag på det høyeste nivået i løpet av karrieren.

- Helt klart, det har jeg aldri tvilt på, selv om det ikke har skjedd de siste årene, sier en bestemt Wilmann.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Atle Smenes (procycling.no)

Starter i Argentina
For å klare dette må Wilmann vinne sykkelritt. Han har imidlertid ikke satt seg noen mål for neste sesong. Grunnen er at han ikke vet hvilke ritt han skal sykle ennå.

- Jeg starter i Argentina i Tour de San Luis, som vel er en uke fra 23. januar. Utover det er det ingenting som er spikra, men det kommer nok de neste ukene. Vi får se hva slags ritt vi får kjøre, så jeg har ikke satt meg noen mål ennå.

Starten i Argentina kan bli en flott start for Wilmann. Rittet er hardt og treningen er allerede blitt tilpasset rittet i Sør-Amerika.

- Argentina passer meg bra, og jeg vil vise meg frem allerede der. Jeg skal forberede meg godt. Jeg har aldri startet så tidlig før, men jeg pleier å være bra tidlig på sesongen. Og noen vinner jo i januar også. Jeg legger opp treningen slik at jeg skal være bedre i starten av sesongen, sier Wilmann.

- Jeg drar tre uker til Gran Canaria snart og får mange kilometer på sykkelen før jul. Dette får jeg nok god nytte av i januar. Jeg har dratt dit tidligere også, men det har vært for to uker. Ellers blir det ingen store endringer.

I Tour de San Luis vil Christina Watches-rytteren få tøff motstand. Vincenzo Nibali og Alberto Contador skal begge sykle rittet, mens også Tom Boonen og Alejandro Valverde har meldt sin interesse.

Les mer:Sykkelstjerner «flykter» til Argentina

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.