RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilmann ribbet «Kyllingen»

Foto: Atle Smenes (procycling.no)
Sist oppdatert:
- En stor lagseier, sa Frederik Wilmann til procycling.no etter seieren i Grand Prix Norefjell.

NOREFJELLSTUA/OSLO (procycling.no): Det var på forhånd lagt opp til stor kamp mellom nordmennene og danske Michael Rasmussen.

Og Rasmussen og hans Christina Watches hadde skumle planer. De ønsket et rent klatreoppgjør, til tross for at de hadde tre mann i et femtenmannsbrudd. Danskene kjørte hardt i feltet for å få samling i bunnen av bakken.

SE RITTET I STORE BILDER!

Det mestret de, men opp Norefjell var ikke «Kyllingen» sterk nok til å holde følge når de norske syklistene satte fart.

Remme angrep først
Førstemann som fikk en luke var Joker Meridas Stian Remme. Rasmussen tok først opp jakten, men klarte ikke å hente den klatreglade bergenseren.

Først da lagkamerat Wilmann satt fart på, minket avstanden opp til Remme. Trønderen fikk rask kontakt med Remme og dermed var det to Joker-ryttere i front.

- Stian hadde ikke kjempemye krefter, det var derfor jeg gikk etter. Jeg turte ikke å vente i tilfelle Rasmussen eller noen andre skulle smelle til på slutten, sa Wilmann etter målgang.

Det syntes Plussbank Cervélos unge klatrer Bjørn Tore Hoem at fikk være nok, og han gikk etter de to. Wilmann satt da opp farten og kjørte fra Remme.

Sterk lagprestasjon
Han var sterk nok til å holde ut hele veien til mål, hvor han vant foran nevnte Hoem, lagkamerat Christer Rake og Garmin-proff Gabriel Rasch.

- Dette var en lagseier, sa vinneren og la til:

- Laget kjørte strålende og Stian (Remme) og jeg fikk spart oss hele dagen. Derfor hadde vi kjempe mye krefter igjen da vi gikk inn i den siste bakken.

Plussbank Cervélos Bjørn Tore Hoem var også han strålende fornøyd med dagens innsats. Andreårssenioren hadde følgende å si om andreplassen.

- Planen var egentlig at jeg og Lorents (Ola Aasvold) skulle sitte bak i feltet og spare oss til den siste bakken. Men tidlig i rittet føltes ikke beina så veldig gode, så da gikk jeg med i et brudd. Der fikk jeg spart meg litt mens Niklas (Åkvik) og Sondre (Hurum) jobbet hardt.

- Da Gabba og Rasmussen slapp, var det bare å gi bånn gass de siste to kilometerne. Jeg klarte ikke å ta igjen Wilmann, men spurtslo i hvert fall Rake. En veldig god dag, avsluttet eresfjordingen.

Turrittet: Her finner du resultatene!

Resultater, GP Norefjell
1 Frederik Wilmann (Joker Merida) 3.35,35
2 Bjørn Tore Hoem (Plussbank Cervelo) +9
3 Christer Rake (Joker Merida) s.t.
4 Gabriel Rasch (Garmin-Cervelo) +41
5 Stian Remme (Joker Merida) +42
6 Andreas Landa (IF Frøy) +45
7 Lorents Ola Aasvold (Plussbank Cervelo) +47
8 Vegard Stake Laengen (Joker Merida) +52
9 Michael Rasmussen (Christiana Watches-Onfone) +1,25
10 Sondre Sørtveit (Joker Merida) +1,55

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).

For mer detaljert informasjon om hvordan rittet utviklet seg, se LIVE-loggen:

LIVE:

Bli venn med procycling.no på Facebook!

15.36: Frederik Wilmann vant foran Bjørn Tore Hoem, Christer Rake og Gabriel Rasch.

15.35: Stor dramatikk i denne bakken. Nå leder Frederik Wilmann. Bak han jakter andreårs senior Hoem.

15.34: Remme øker på den lille gruppen igjen, men Plussbank Cervélo-rytter Bjørn Tore Hoem kjører sterkt og nærmer seg.

15.33: Remme får luke på Wilmann. Bak dem følger Rake, Rasch og Hoem.

15.32: Hoem og Wilmann var de to andre. Sistnevnte har støtet noe voldsomt, og er nå på vei opp til lagkamerat Remme.

15.29: Remme har fått fart på beina igjen. Han leder nå med 20 sekunder. Tre kilometer igjen

15.25: De som er i front er Christer Rake, Vegard Stake Laengen (begge Joker Merida), Lorents Ola Aasvold (Plussbank Cervélo), Andreas Landa (IF Frøy), Rasch (Garmin-Cervélo), Rasmussen og to til vi ikke vet hvem er.

15.21: Sju sekunder for Remme nå. Sju ryttere jakter han, blant dem Rasmussen og Gabriel Rasch. Dette blir spennende!

15.18: Remme blir trolig hentet. Skiller bare ti sekunder nå.

15.17: Remme har fått 50 meter på en gruppe på ti ryttere. Rasmussen går etter. Det skiller 14 sekunder til bergenseren.

15.15: Stian Remme er mannen som har klint til for Joker Merida. Han leder nå rittet.

15.13: 10 ryttere i tet. En Joker-rytter har fått en luke.

15.12: Feltet sprenges med en gang de kommer inn i bakken!

15.11: Straks inne i bakken. Joker kjører knallhardt. Det virker som at de sparer Vegard Robinson Bugge og Stian Remme. Nå går de straks inn i den avsluttende bakken.

15.05: Sondre Hurum, som satt i bruddet, har punkter. Det samme har Joker Meridas Vegard Breen. Gabba sitter langt fremme.

15.01: Joker Merida har nå tatt over drajobben i feltet. De har nok store forhåpninger til Frederik Wilmann og Stian Remme.

15.00: RETTELSE: Er ikke mer enn ca 30 mann igjen i feltet. Dette har vært et hardt ritt, og da venter fortsatt den avslutende bakken.

14.58: Da er bruddet hentet inn. Det sitter 50-60 mann i hovedfeltet. Det er 20 kilometer igjen til mål, 10 km til Norefjell venter.

14.55: Det virker til at det samler seg, slik Christina Watches ønsker seg. Avstanden er nå 40 sekunder.

14.54: Hovedfeltet kjører hardt. Avstanden er nede i ett minutt. I bruddet støter de på hverandre. Hoem (Plussbank Cervélo) har sluppet noen meter, men ser ut til å komme seg opp igjen.

14.46: Bruddet fortsetter å øke avstanden. Skille nå 2.25. Noen ryttere sliter med å henge med i bruddet, mens hovedfeltet har delt seg i to.

14.40: Bruddet har nå fått over to minutter. Trolig fordi rytterne har vært gjennom langingssonen.

14.37: Det er stabilt forsprang mellom bruddet og feltet. Plussbank Cervélo er de som jobber hardest i bruddet.

14.33: Joker Merida og Plussbank Cervélo er sikkert godt fornøyd med bruddet som har gått. Både Christer Rake, Sondre Sørtveit (begge Joker Merida) og Bjørn Tore Hoem (Plussbank Cervélo) er meget habile klatrere.

14.26: Hvem er denne Ensrud som sitter i bruddet for Lillehammer? Det kan du finne av ved å følge denne linken.

14.25: Bruddet passerer Strandbåten og avstanen er nå oppe i 1.40

14.23: Avstanden går litt opp, 1.30 nå.

14.21: Rasmussens lag tauer fortsatt i feltet. De holder avstanden nede på 1.20

14.20: Michael Stevensson tøyer og strekker. Er det muligens krampetendenser på den sterke svensken som har fått sesongstarten ødelagt av skade?

14.17: Jørn Fjeldavlie fra Grenland er også i bruddet. Rytterne har nå kjørt ni mil, det gjenstår fem.Den siste milen er ren motbakke.

14.16: Virker ikke som Michael Stevensson bruker så mye krefter i bruddet, han kan klatre, noe han gjorde i Tour de Pyrenees i fjor. Han er eneste Sparebank Vest-rytter som stiller til start i dagens ritt.

14.14: Alexander Randin fra Ringeriks-Kraft finnes også i bruddet.

14.13: Det sies at Plussbank Cervélo-duoen Bjørn Tore Hoem og Torgeir Strandberg har slitt med mekaniske problemer i dag. Allikevel sitter førstnevnte i bruddet.

14.12: Arne Gunnar Ensrud fra Lillehammer CK er også i bruddet

14.12: Selv om Christina Watches har tre mann i brudd er de tydeligvis ikke helt fornøyd med situasjonen. De sitter i hvert fall og drar i hovedfeltet, for sin kaptein Michael Rasmussen.

14.10: Vegard Robinson Bugge (Joker Merida) har nettopp punktert. Det meldes at hans lagkamerat Christer Rake ikke bidrar særlig mye med drajobben i utbruddet.

14.09: Michael Rheis, Rene Jørgensen, Mads Moltke sitter også i bruddet. De representerer Christina Watches, Rasmussens lag.

14.08: Avstanden til bruddet har vært oppe i 2 minutter, men har nå falt til 1.30.

14.03: Disse er i bruddet: Marius Hafsås og Mikael Schou (begge Ringeriks-Kraft), Christer Jensen, Sondre Sørtveit og Christer Rake (alle Joker Merida), Bjørn Tore Hoem, Sondre Hurum og Niklas Åkvik (alle Plussbank Cervélo) og Michael Stevensson (Sparebanken Vest - Ridlye). Vi jobber med å få navnene på resten.

13.59: 15 mann har fått en luke på 1.20 ned til feltet.

13.36: Et nytt og større brudd er kommet avgårde. Navnene følger snarest.

13.34: Jonas Orset er den klart minst kjente rytteren i bruddet. Han representerer Oslo-klubben IF Frøy. Klubben har vært i rivende utvikling de siste årene og fått frem ryttere som tempotalentet Phan Åge Haugård, den meget klatresterke Andreas Landa (se opp for han i dag) og regjerende Norgesmester i U23-klassen Magnus Børresen. Orset var med i Mallorca Rundt tidligere i år, uten å sette sitt preg på det rittet.

13.29: I fjor ble nevnte Reihs nummer fire i Rogaland GP. Årets sesong kan se ut til å bli en av hans beste. For to uker siden ble han nemlig nummer to i GP Herning og vant Himmerland Rundt, begge ritt hadde UCI-status.

13.26: Også «kyllingens» lag har fått en mann med i bruddet, den rutinerte rytteren Michael Reihs. Han har tidligere vært proff i Phonak og danske Team Fakta. De siste fem sesongene har han kjørt i det største danske kontinentallaget Team Designa Køkken. Men da laget ble lagt ned i fjor tok det lang tid før han fikk noen kontrakt. Rasmussen og Christina Watches - Onfone ble redningen.

13.22: Christer Jensen er Joker Meridas representant i bruddet. Jensen er sønn av skøyte- og sykkellegende Bjørg Eva Jensen. Han kjørte i fjor for Ringeriks-Kraft, men etter sterk kjøring der ble han plukket opp av Joker Merida foran årets sesong. I likhet med Hurum er han en ekstremt offensiv rytter. Han har også en god spurt.

13.19: Sondre Hurum er Plussbank Cervélos-rytter i bruddet. Østfoldingen er inne i sitt første år på det sørlandsbaserte laget. Han er en offensiv rytter, så at han ligger i bruddet nå er ingen stor overraskelse.

12.43 Christer Jensen (Joker Merida), Sondre Hurum (Plussbank Cervélo), Michael Reihs (Christiania Watches) og Jonas Orset (Frøy) har gått i brudd.

12.42 Mange ryttere forsøker komme seg i brudd. De store lagene, Christiania Wathces, Plussbank Cervélo og Joker Merida, er spesielt ivrige.

12.38 Michael Reihs jobber fortsatt for å komme i brudd. Nå har han med seg østfoldingen Sondre Hurum, som kjører for Plussbank Cervélo.

GABRIEL RASCH:- Jeg holder neppe verdensklasse

12.35 Avstanden mellom bruddet og hovedfeltet er fortsatt godt under minutter, det jobbes hardt for å få etablert et brudd.

12.32 Danske Michael Reihs (Christiania Watches-Onfone) og Jon Arne Gaundal (TVK) er i brudd. Duoen har en luke på under minuttet.

12.27 Rytterne startet på Søndre Torg i Hønefoss klokken 12.00. De har vært ute i 27 minutter. Feltet er samlet, men mange ryttere er meget aktive.

Første utgave av Grand Prix Norefjell sykles i dag (lørdag). Michael Rasmussen og hans Christina Watches-Onefone møter norgesliten i Joker Merida, Sparebanken Vest-Ridley, Plussbank Cervélo og Ringeriks-Kraft, samt Garmin-Cervélos Gabriel Rasch.

Les eksklusivt intervju med Michael Rasmussen her!

Vi følger rittet LIVE fra første tråkk og oppdaterer deg med aktuelt stoff etter rittet. Følg med!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere